AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Ledes körlámpa választása.

Ledes körlámpa alatt egy több ledes égőt magában foglaló, kör alakú, némileg egy reflektorra hasonlító lámpatestet értünk, amely erős, irányítható fénysugarat bocsát ki.

A ledes körlámpa funkciója

A ledes körlámpa funkciója, hogy számos ledes égőt egybeépítve fokozzuk a fényerőt. Ez olyan megoldás, amivel a kis fogyasztású és egyenként kis teljesítményű égők előnyös tulajdonságait lehet meghatványozni. Jellemzően ezért nem a kocsi belsejében szokás felszerelni az ilyen fényforrásokat, hanem a karosszérián kívül. Ebből eredően ezek a lámpatestek vízállóak és jól ellenállnak a mechanikus hatásoknak is, vagyis nem törnek el az első felcsapódó kavics hatására. Gyakran az autó hátuljára szerelik és a tolatólámpát segítik ki vele.A ledes körlámpa felszerelése

A ledes körlámpa felszerelése végül is, pont úgy történik, mint minden egyéb, a kocsin kívül használatos fényforrásé. Ezek a lámpatestek azonban, éppen a fényerő érdekében, gyakran nem 12, hanem 24 Voltosak. Ezért figyeljünk erre az apróságra, mert a legtöbb személyautó akkumulátora csak 12 Voltot tud. Ezen kívül, fontos a szilárd, rezgésmentes rögzítés, amivel nem csak fénynyaláb zavaró ugrálását akadályozzuk meg, de azt is, hogy idő előtt elveszítsük a kedvenc ledes körlámpánkat, amire a magyar útviszonyok között elég nagy az esély.