AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Ledes körlámpa választása.

Ledes körlámpa alatt egy több ledes égőt magában foglaló, kör alakú, némileg egy reflektorra hasonlító lámpatestet értünk, amely erős, irányítható fénysugarat bocsát ki. További tuning shop alkatrészeinket se felejtse el!

A ledes körlámpa funkciója

A ledes körlámpa funkciója, hogy számos ledes égőt egybeépítve fokozza a fényerőt. Ez olyan megoldás, amivel a kis fogyasztású és egyenként kis teljesítményű égők előnyös tulajdonságait lehet meghatványozni. Jellemzően ezért nem a kocsi belsejében szokás felszerelni az ilyen fényforrásokat, hanem a karosszérián kívül. Ebből eredően ezek a lámpatestek vízállóak, és jól ellenállnak a mechanikus hatásoknak is, vagyis nem törnek el az első felcsapódó kavics hatására. Gyakran az autó hátuljára szerelik, és a tolatólámpát segítik ki vele.Felszerelése

Ledes körlámpa

A ledes körlámpa felszerelése végül is pont úgy történik, mint minden egyéb, a kocsin kívül használatos fényforrásé. Ezek a lámpatestek azonban, éppen a fényerő érdekében, gyakran nem 12, hanem 24 voltosak. Ezért figyeljünk erre az apróságra, mert a legtöbb személyautó akkumulátora csak 12 voltot tud. Ezen kívül, fontos a szilárd, rezgésmentes rögzítés, amivel nem csak fénynyaláb zavaró ugrálását akadályozzuk meg, de azt is, hogy idő előtt elveszítsük a kedvenc ledes körlámpánkat, amire a magyar útviszonyok között elég nagy az esély.