AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Kipufogóvég választása.

Kipufogóvég zárja le az autó egész kipufogórendszerét. Számos feladatot tölt be, bár látszólag szinte kizárólag esztétikai szerepe van, mivel rendszerint csillog és villog.

A kipufogóvég szerepe

A kipufogóvég elsősorban arra szolgál, hogy – mint annak utolsó eleme - lezárja az egész kipufog csőrendszerét. Mindezt esztétikusan, az autó jellegéhez és az adott modellhez igazodva, hiszen gyakran csak a kipufogóvég látszik ki az autó alól. Ennél azonban fontosabb alkatrész, ...


Keresse meg autójához megfelelő kipufogóvéget:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...mivel nem elég hogy szép, de az előtte lévő elemekkel együtt maga is szerepet játszik abban, milyen hangerővel és milyen hangminőségben távozik az autó alól az égéstermék. Mivel a kipufogógázok még itt is magas hőmérsékletűek, bírnia kell az ezzel járó igénybevételt, továbbá azt a vegyi megterhelést, ami a gázokban található agresszív anyagok és a levegő, de főleg a víz találkozásakor éri. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kipufogóvég felszerelése

A kipufogóvég általában minden új autóra fel van szerelve, mégpedig vagy valamilyen oldható kötéssel, vagy pedig hegesztéssel. Ebből adódik, hogy új kipufogóvéget is ezzel a két módszerrel lehet felerősíteni. A külön vásárolható kipufogóvégek között vannak úgy nevezett univerzálisak, amelyeket szinte minden autóhoz használni lehet, de a többség inkább márka, sőt modellspecifikus. Valamennyi hő- és vegyszereket jól tűrő anyagból, acélból, krómozott acélból készül. Közkedvelt a kipufogó tuningolása és ez gyakori kipufogóvégeknél is, ahol az autósok és a szerelők fantáziájának semmi sem szab gátat.