AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Kipufogóvég választása.

Kipufogóvég zárja le az autó egész kipufogórendszerét. Számos feladatot tölt be, bár látszólag szinte kizárólag esztétikai szerepe van, mivel rendszerint csillog és villog, azért fontos tuning shop alkatrész is lehet.

A kipufogóvég szerepe

A kipufogóvég elsősorban arra szolgál, hogy – mint annak utolsó eleme - lezárja az egész kipufogó csőrendszerét. Mindezt esztétikusan, az autó jellegéhez és az adott modellhez igazodva, hiszen gyakran csak a ez látszik ki az autó alól. Ennél azonban fontosabb alkatrész, ...


Keresse meg autójához megfelelő kipufogóvéget:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...mivel nem elég hogy szép, de az előtte lévő elemekkel együtt maga is szerepet játszik abban, milyen hangerővel és milyen hangminőségben távozik az autó alól az égéstermék. Mivel a kipufogógázok még itt is magas hőmérsékletűek, bírnia kell az ezzel járó igénybevételt, továbbá azt a vegyi megterhelést, ami a gázokban található agresszív anyagok és a levegő, de főleg a víz találkozásakor éri.

Felszerelése

KipufogóvégA kipufogóvég általában minden új autóra fel van szerelve, mégpedig vagy valamilyen oldható kötéssel, vagy pedig hegesztéssel. Ebből adódik, hogy új kipufogóvéget is ezzel a két módszerrel lehet felerősíteni. A külön vásárolható kipufogóvégek között vannak úgy nevezett univerzálisak, amelyeket szinte minden autóhoz használni lehet, de a többség inkább márka, sőt modellspecifikus. Valamennyi hő- és vegyszereket jól tűrő anyagból, acélból, krómozott acélból készül. Közkedvelt a kipufogó tuningolása és ez gyakori kipufogóvégeknél is, ahol az autósok és a szerelők fantáziájának semmi sem szab gátat.