AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Helyzetjelző választása.

Helyzetjelző hallatán ma már szinte mindenki tudja, hogy a gépkocsik hátsó lámpáiról van szó, amelyek feladata semmi más, mint hogy élénk piros színükkel messziről jelezzék a jármű jelenlétét. Tekintse meg a teljes fényszóró, autó világítás, lámpa választékot!

Az autó helyzetjelző lámpája jelzi a mögötte haladó járműveknek helyzetét

Azzal, hogy a helyzetjelző a gépkocsi első lámpáitól eltérő színű fényt bocsát ki, a jármű helyzetét is elárulja, mert rögtön felismerhető, hogy nem velünk szemben, hanem velünk egy irányban haladó járműről van szó. A leggyakoribb helyzetjelző hiba az égő meghibásodása, kiégése, de szerencsére könnyen pótolható.


Keresse meg az autójához megfelelő helyzetjelző alkatrészt:


A másik az égő fölötti színes borító törése, repedése. A harmadik gyakori helyzetjelző hiba az érintkezési vagy vezetékhiba, egyes kötőelemek meghibásodása lehet. Mivel a helyzetjelzőnek nincs a gépkocsiban vezérlő gombja, vagyis a jármű esti világításának bekapcsolásával együtt automatikusan működni kezd, nem fordulhat elő a kapcsolójának a meghibásodása, mint ahogy ez az indexnél megtörténhet.

Led helyzetjelző világítás az energiatakarékos megoldás

Helyzetjelző

Ilyenkor elég az égőt kicserélni. Ha ezt követően sem működik, akkor már valamilyen érintkezési, vagy a vezetékben keletkezett hibával állunk szemben. Ilyenkor kissé nehézkesebb a hiba pontos helyének felkutatása, tehát előnyösebb szakemberhez fordulni. Ma egyre elterjedtebbé válik a led helyzetjelző világítás, aminek az előnyeit az otthoni világítás kapcsán már bárki ismerheti. Jobb fény, kisebb energiafelhasználás, tartósabb fényforrás. Egyik sem lényegtelen, különösen mióta napközben is világítani kell az utakon, egyébként, ahol nem kell, ott is tanácsos a saját biztonságunk érdekében. A ledek persze amennyivel jobbak, majd annyival drágábbak is, de mégis megtakarítást jelentenek, tehát érdemes egyszer a zsebbe nyúlni kicsit mélyebben, hogy ne kelljen többször és összességében többet költeni a kocsi világítására.