AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tuning shop - Biztonsági öv 2 colos választása.

2 colos biztonsági öv ezzel az átmérővel utólagos beszerelésre általában sport övet takar, amely nagyobb biztonságot ad, mint az autóban gyárilag beszereltek általában. A tuning shop kedvelői között népszerű termék szokott lenni.

Az utólag felszerelt 2 colos biztonsági öv szerepe

A ma készülő autókat már csak a nemzetközi normáknak megfelelő biztonsági övekkel engedik forgalomba állni.


1 2 3 > 
1 2 3 > 

Ezeket maguk az autógyárak szerelik be a kocsikba. Alapesetben semmi szükség nincs arra, hogy ezeket lecseréljük, de van az a helyzet, amikor lenne értelme, az utólagos cseréjüknek is, mondjuk egy 2 colos biztonsági öv. Az ilyen csere nem az eredeti alkatrészt minősíti. Csak annyit jelent, hogy az autó tulajdonosa az átlagosnál nagyobb figyelmet szentel a saját biztonságára.

2 colos biztonsági öv működése

2 colos biztonsági öv

Egy utólag beszerelt 2 colos biztonsági öv akkor nyer értelmet, ha az autó vezetője nagyobb kockázatokat vállalva közlekedik a járművével. Esetleg olyan erősen telített, nagy sebességű haladást igénylő helyeken vezet, ahol a nagyobb baleset kockázata meghaladja a szokásos mértéket. Nyilván ilyen egy versenypálya, de akkor is lehet a sport biztonsági övet beszereltetni az autóba, ha valaki sokszor és hosszú utakat tesz meg Európa nagy fogalmú útjain, olyanokon, mint amilyenek például a német autópályák, amelyeken ráadásul gyakran nem korlátozzák a járművek maximális haladási sebességét.