AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Jégoldók választása.

Jégoldók az autó téli használata közben sok helyen és nagyon gyakran válhat szükségessé. A legismertebb és leggyakoribb felhasználási területe a jeges szélvédő, vagy a többi ablak megtisztítása, az eljegesedett zár felszabadítása. További téli autós termékek vásárlása áll Ön előtt? Tekinste meg teljes kínálatunkat!

Jégoldók legtöbbször a szélvédő megtisztítására használjuk

Amikor téli reggeleken az utcán parkoló autónkkal el akarunk indulni, gyakran tapasztaljuk, hogy a szélvédőt, de akár a többi ablakot is vékony jégréteg borítja, ami megnehezíti, sőt lehetetlenné teszi a kilátást. Így nem lehet a forgalomba állni, ilyenkor szükség van a jégoldók használatára.


Keresse meg autójához szükséges jégoldókat:


A fűtéssel ugyan le lehet – előbb vagy utóbb - oldani a szélvédő felmelegítésével a jeget, de ez időt és üzemanyagot vesz igénybe. Sokkal jobb megoldás és igazán praktikus is, ha jégoldókat használunk, amit műanyag flakonban árusítanak. Ebből pumpával vagy aeroszolos megoldással lehet a szélvédőre fecskendezni a jégoldókat.

A jégoldók sokat segítenek a zár vagy a fékrendszer jégtelenítésénél is

Jégoldó fújása a szélvédőre

A nagyobb hidegek esetén nem csak az ablakra fagyhat egy kis nedvesség, de az autó zárja és a fékrendszer is befagyhat. Ilyenkor is nagy hasznát vehetjük a jégoldó folyadéknak, amit a zárba, vagy a fékpofákra kell fecskendezni. Egy idő után a magasabb fagyponttal rendelkező jégoldó folyadék megolvasztja a jeget és felszabadítja a zárat és a leblokkolt féket is. Hasonló szerepe van a jégoldóknak a légfékeknél is, ahol a levegő páratartalma csapódik ki erősebb hidegben és ez fagy be a légfék rendszerébe, amit a jégoldók hatékonyan tudnak eltávolítani.