AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Jégkaparók választása.

Jégkaparók nélkül a téli autózás fagyos reggeleken, ha az autó az utcán éjszakázik, egészen kellemetlenné tud válni. Az autó szélvédőjét borító vékony jégréteg gyors eltávolításához ideális eszköz. További téli autós termékek is elérhetőek áruházunkban!

A jégkaparók felé támasztott követelmények

A jégkaparók elég egyszerű felszerelési tárgyak, de azért jó tudni, hogy mit kell és mit lehet elvárni tőle. Nyilván a legfontosabb, hogy elég kemény anyagból, főleg megfelelő műanyagból legyen ahhoz, hogy meg tudja bontani a szélvédőre fagyott jégréteget. Viszont jó, ha nem olyan kemény, ...


Keresse meg autójához megfelelő jégkaparót:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...hogy kárt okozzon a szélvédő felületén, tehát lehetőleg ne gyémánt keménységű legyen. Az sem elhanyagolható, milyenek a méretei. A túl nagy kaparóval nem tudunk hozzáférni a szélvédő görbületeihez, tehát nem tudjuk mindenütt megtisztítani a jégtől.

Jégkaparók nyéllel, vagy nyél nélkül

Jégkaparó

Nagy kérdés, hogy melyik megoldás a praktikusabb: a nyeles, vagy a nyél nélküli, kézbe illő és a csomagtartóban könnyen eldugható jégkaparó. A válasz: minden az autó méreteitől függ. Egy egészen kis személyautó esetében, amikor az autós a kocsi egyik oldaláról átér akár a kocsi másik oldalára, vagy legalább be tud nyúlni a szélvédő közepéig, megfelel a nyél nélküli jégkaparó is. Nagyobb, felső-közép kategóriás autóknál azonban ez már nem igen sikerül, vagy ha igen, akkor szinte rá kell hasalni a karosszériára, ami után főleg a télen szokásos sáros, esős idő miatt, mindjárt vihetjük is a kabátot a tisztítóba. Itt tehát előnyösebb a nyeles jégkaparók használata.