AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Jégkaparók választása.

Jégkaparók nélkül a téli autózás fagyos reggeleken, ha az autó az utcán éjszakázik, egészen kellemetlenné tud válni. Az autó szélvédőjét borító vékony jégréteg gyors eltávolításához a jégkaparó az ideális eszköz.

A jégkaparóval szembeni követelmények

A jégkaparó elég egyszerű felszerelési tárgy, de azért jó tudni, hogy mit kell és mit lehet elvárni tőle. Nyilván a legfontosabb, hogy elég kemény anyagból, főleg megfelelő műanyagból legyen ahhoz, hogy meg tudja bontani a szélvédőre fagyott jégréteget. Viszont jó, ha nem olyan kemény, ...


Keresse meg autójához megfelelő jégkaparót:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...hogy kárt okozzon a szélvédő felületén, tehát lehetőleg ne gyémánt keménységű legyen. Az sem elhanyagolható, milyenek a méretei. A túl nagy kaparóval nem tudunk hozzáférni a szélvédő görbületeihez, tehát nem tudjuk mindenütt megtisztítani a jégtől. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Jégkaparó nyéllel, vagy nyél nélkül

Nagy kérdés, hogy melyik megoldás a praktikusabb: a nyeles, vagy a nyél nélküli, kézbe illő és a csomagtartóban könnyen eldugható jégkaparó. A válasz: minden az autó méreteitől függ. Egy egészen kis személyautó esetében, amikor az autós a kocsi egyik oldaláról átér akár a kocsi másik oldalára, vagy legalább be tud nyúlni a szélvédő közepéig, megfelel a nyél nélküli jégkaparó is. Nagyobb, felső-közép kategóriás autóknál azonban ez már nem igen sikerül, vagy ha igen, akkor szinte rá kell hasalni a karosszériára, ami után főleg a télen szokásos sáros, esős idő miatt, mindjárt vihetjük is a kabátot a tisztítóba. Itt tehát előnyösebb a nyeles jégkaparó használata.