AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Indítókábel választása.

Indítókábel a neve annak a népszerű autótartozéknak, amivel a köznyelv szerint az akkumulátorokat szokták „megbikázni”. Akinek szükség esetén nem volt kéznél, az tudja igazán milyen nélkülözhetetlen is valójában.

Mire is szolgál akkor az indítókábel

Egy lemerült akkumulátor, – főleg a hideg téli időben – sok fejfájást okozhat az autósnak. Alacsony hőmérsékleten nemcsak az akkumulátor teljesítménye csökken, hanem az önindítónak is több energiára van szüksége. Ezért fontos, hogy az akkumulátor teljesen feltöltött állapotban legyen a hideg téli reggeleken.


Keresse meg autójához szükséges indítókábelt:

1 2 3 > 
1 2 3 > 

Ha a tél beállta előtt nem ellenőriztük az akkumulátor állapotát, akkor esetleg szükség lehet az indítókábelre, ami egy másik autó akkumulátoráról biztosítja az indításhoz szükséges feszültséget. Aztán már az autó dinamójára hárul a feladat, hogy menet közben feltöltse az akkumulátorunkat.

Mire figyeljünk az indítókábel használatakor

Ahhoz, hogy sikeresen és főleg biztonsággal tudjuk az indítókábelt használni, tanácsos szabványosat és jobb minőségűt beszerezni. Ügyeljünk rá, hogy a két jármű névfeszültsége azonos legyen. Elektromos hiba/baleset elkerülése érdekében, mielőtt nekifogunk, feltétlenül olvassuk el a gépkocsi kezelési könyvének az indítás segélyre vonatkozó részét, ugyanis amikor egyik autóval adunk indítási segítséget a másiknak a saruk csatlakoztatásakor feszültségcsúcsok keletkezhetnek, s ezzel kár tehetünk a gépkocsi elektromos részeiben, akár tönkre is tehetjük.