AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Indítókábel választása.

Indítókábel a neve annak a népszerű autótartozéknak, amivel a köznyelv szerint az akkumulátorokat szokták „megbikázni”. Akinek szükség esetén nem volt kéznél, az tudja igazán milyen nélkülözhetetlen is valójában. A téli autós felszerelések egyik legfontosabbika.

Mire is szolgál akkor az indítókábel

Egy lemerült akkumulátor, – főleg a hideg téli időben – sok fejfájást okozhat az autósnak. Alacsony hőmérsékleten nemcsak az akkumulátor teljesítménye csökken, hanem az önindítónak is több energiára van szüksége. Ezért fontos, hogy az akkumulátor teljesen feltöltött állapotban legyen a hideg téli reggeleken.


Keresse meg autójához szükséges indítókábelt:

1 2 3 > 
1 2 3 > 

Ha a tél beállta előtt nem ellenőriztük az akkumulátor állapotát, akkor esetleg szükség lehet az indítókábelre, ami egy másik autó akkumulátoráról biztosítja az indításhoz szükséges feszültséget. Aztán már az autó dinamójára hárul a feladat, hogy menet közben feltöltse az akkumulátorunkat.

Mire figyeljünk az indítókábel használatakor

Indítókábel hassnálataIndítókábelAhhoz, hogy sikeresen és főleg biztonsággal tudjuk az indítókábelt használni, tanácsos szabványosat és jobb minőségűt beszerezni. Ügyeljünk rá, hogy a két jármű névfeszültsége azonos legyen. Elektromos hiba/baleset elkerülése érdekében, mielőtt nekifogunk, feltétlenül olvassuk el a gépkocsi kezelési könyvének az indítás segélyre vonatkozó részét, ugyanis amikor egyik autóval adunk indítási segítséget a másiknak a saruk csatlakoztatásakor feszültségcsúcsok keletkezhetnek, s ezzel kár tehetünk a gépkocsi elektromos részeiben, akár tönkre is tehetjük.