AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Hólánc választása.

A hólánc használata nagy hóban, jeges, jégbordás úton, lejtős utakon, hóátfúvásokon keresztül az egyedüli biztosítéka a továbbhaladás lehetőségének, ezért egy igen fontos téli autós kiegésztő. Mindig a meghajtott kerékre szerelendő fel a két hólánc.

Hólánc a biztonságos utazásért!

Rendkívüli útviszonyok esetén érdemes mind a négy kerékre hóláncot szerelni, ill. négykerék-meghajtású járműveknél ajánlott az összes kerékre. Felszerelésük márkától és típustól függően eltérő lehet, de többnyire mindegyik mellé van felszerelési útmutató.


Ha nem tudja milyen méretű alkatrész való autója gumijára, akkor nézzen utána katalógusunkban! Hólánc katalógus

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Az alkatrész felszerelését követően 50 km után kell megerősíteni a helyreigazodott láncokat, nem tanácsos 50 km/h sebességnél többel haladni és ha hótól letisztított útra érkezünk, akkor szereljük le. Olcsó, de megbízható hólánc a Snowfox és az Europa.

Hólánccal kapcsolatos hasznos tudnivalók.

Autó hólánc

Kell hólánc az autóhoz télen a biztonságos közlekedés érdekében. Az egy dolog, hogy néha és néhol kötelező. A síterepeket gyakorta látogatókat erre figyelmeztetni sem kell, pontosan tudják: bizonyos utakra havas időben fel sem hajthatnak nélküle, havas időjárási viszonyok között a hóláncot kötelezően megkövetelik például Ausztriában, Szlovéniában. Egy közúti ellenőrzéskor szó szerint sokba kerülhet a hiánya. Többe, mint maga a szerkezet. Így az árak azok, amelyekről a továbbiakban beszélni érdemes. A skála rendkívül széles, nagyjából ötezer forinttól 140 ezerig terjed. Az ár nem függ, illetve csak minimális mértékben függ a gumiabronccsal szerelt kerék méretétől. Nem hóláncméretek vannak elsősorban, hanem gumimértek. Ezekkel kell tisztában lennünk, olvassuk le a gumiról, és írjuk fel a vásárlás előtt. Csomagolásán, használati utasításán szerepelnek azok a méretek, amelyekre az adott lánc felszerelhető. A legdrágább kategóriát az úgynevezett csodahólánc, más néven gyorshólánc képezi. Ilyen a Xaxton vagy a Thule csúcsminőségű szerkezete, amelynek előnye a felszerelés gyorsaságában van. A csodahólánc felpattan a kerékre, ezért felhelyezése tényleg másodpercek alatt megoldható. Ezeket a nagyon gyakran havas terepre utazóknak ajánljuk. Gondoljuk át: hányszor használtunk az elmúlt öt évben hóláncot? Ha a hólánc használata nem volt szükséges legalább tíz alkalommal, az olcsóbb, megbízhatóbb, de lassabban szerelhető termékeket, a tízezer alatti árkategóriát ajánljuk. Meg azt, hogy minden szezon elején egyszer-kétszer történjen meg még száraz, otthoni körülmények között a felszerelés gyakorlásképpen. Akkor biztos, hogy egy kerék esetében nem vesz igénybe öt percnél többet az alkatrész felszerelése. Ha 20-25 alkalommal kellett (volna) a hólánc, érdemes 15-20-25 ezer forint körüli Thule vagy Auto-Trac láncban gondolkodni. Gyakoribb használatra, de nem extrém igénybevételre ajánlható a szintén könnyen felszerelhető hókarom (Spikes-Spider), még ötvenezer alatt. Az olcsó hókarmok keveset tudnak, de a semminél még ezek is többet érnek. A textil hóláncok divatosak, drágák, de a szakértők inkább a fémre esküsznek. Van folyékony, egyszer használatos hólánc spray – csak végszükség estére. Aki nem készül hóra, tarthat ilyet, hátha mégis kell. Síeléskor az utazáshoz ne ezt válassza. Az idei, eddig enyhe télen lassan egyre több lesz az akció. A hólánc tartós cikk, ilyenkor különösen megéri a vásárlás.