AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Fagyállómérő választása.

Fagyállómérő készülék nélkül még Magyarországon is ki lehet húzni akár több telet is, de elég, ha egyszer nem megfelelő a fagyálló folyadékunk, és mindjárt azzal szembesülünk, hogy a gépkocsiban keletkezett kár lényegesen nagyobb, mint amennyibe egy ilyen készülék került volna. További autós termékek a téli időszakra áruházunkban!

Fagyállómérő segítségével biztos lehet fagyállója minőségével kapcsolatban!

Persze a fagyállómérő elsődlegesen a szervizek, benzinkutak, karbantartók eszköze. A legkorszerűbb és a legpontosabb ilyen eszköz az úgy nevezett optikai fagyállómérő, vagy refraktométer. Ez az oldat fényáteresztő, fénytörő képessége alapján határozza meg a fagypontot, azt a hőmérsékletet, amíg a fagyálló folyadék nem fagy meg.


Keresse meg autójához megfelelő fagyállómérőt:


Az ezen az elven működő fagyállómérő az akkumulátor savtartalmának ellenőrzésére is alkalmas. Természetesen vannak egyszerűbb készülékek is, amelyek a folyadék fajsúlya alapján határozzák meg a fagyállóképességet.

Fagyállómérés

Fagyállómérő

Felmerül a kérdés, hogy milyen gyakran kell a berendezéshez nyúlni. Vajon meg lehet-e bízni a fagyálló folyadékok csomagolásán feltüntetett fagyálló tulajdonság pontosságában. Azzal lehet számolni, hogy a benzinkutakon vagy máshol beszerezhető fagyálló folyadékok tudják azt, ami rájuk van írva. Csakhogy, ha valaki télen is sokat autózik, és rendesen fogy nála a fagyálló folyadék, akkor már érdemes figyelembe venni, hogy a nagy számok törvénye szerint, belefuthat olyan termékszériába, amelynél nem teljesülnek maradéktalanul a csomagoláson jelzett fagyálló paraméterek. Ezért tanácsos egy egész szezonra való fagyálló folyadék beszerzése és ilyen esetben már mindenképpen megéri a fagyállómérés elvégzése is.