AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Téli autós termékek - Desztillált víz választása.

Desztillált víz 2 és 5 literes kiszerelésben akciós áron vásárolható meg webáruházunkban. Tudja meg hogy készül és miért ezt kell használni autójához, rendelje meg házhoz szállítással a téli autós felszerelési cikkek közül, vagy vegye át személyesen üzletünkben.

A desztillált víz ionmentes tiszta víz

Desztillációs eljárással állítják elő, vagyis felforralják és a vízpárát lecsapatják, aminek következtében a desztillált vízben nincsenek, vagy csak elhanyagolható mennyiségben vannak ásványi anyagok, amelyek az ionok alkotó elemei. Iparilag ma a desztillált víz előállítása már régen nem a hagyományos módszerekkel folyik, de a végeredmény ugyanaz.A desztillált víz a gépkocsikban az akkumulátorok utántöltésénél használatos. Még pedig annak a tulajdonságának köszönhetően, hogy nagyságrendekkel kevésbé vezeti az áramot, mint a normál víz, de egy milliószor kevésbé, mint a sós tengervíz. A desztillált víz a tengervíz sótalanításának is lehet a következménye, vagyis desztillációval előállítható ivóvíz is.

Desztillált víz hatása az autóra és szervezetünkre

Desztillált víz beöntése

Csakhogy a tengervíz túl nagy sótartalma után a gyakorlatilag sótalan, tehát minden ásványi anyagot nélkülöző víz fogyasztása sem az igazi, bár nem káros és a belőle hiányzó ásványi anyagok az egyébként fogyasztott táplálék útján is kellő mennyiségben kerülhetnek a szervezetbe. Sok háztartásban működik ma már a vízcsapra szerelt olyan tisztító, amely szinte teljesen kivonja a vízből a különféle, gyakran káros ásványi anyagokat. Természetesen a hasznosakat is, vagyis erre a tiszta vízre is az érvényes, mint az iparilag előállított desztillált vízre. Így ennek élettani hatása is jóval szegényesebb, mint például a boltokban kapható igazi ásványvizeké, de természetesen ez sem káros az egészségre, sőt, azáltal, hogy megtisztítja a vizet a szennyezéstől, ezért inkább ajánlott. Az autósok jól teszik, ha alkoholos italok helyett desztillált vizet isznak, főleg vezetés előtt, de ha ivásra nem is használják, az akkumulátor elpárolgott vizének utántöltésénél minden esetben ioncserélt vizet vegyenek igénybe.