Teleszkóp

Teleszkóp olajTeleszkóp olaj nélkül nagyon gyorsan tönkre menne az autó vagy a motorkerékpár teleszkóp. A villaolajnak is nevezett kenőanyag szerepe, hogy csökkentse a teleszkópban jelentkező súrlódást és biztosítsa a megfelelő nyomást. További olaj shop termékeinket keresse webáruházunkban!

Teleszkópolaj cserével óvhatja a kopástól a teleszkópot, mert a teleszkóp olaj elhasználódik.

A teleszkóp olaj bármilyen jó minőségű, időről időre cserére szorul, mert a teleszkóp az alkatrészeinek kopása miatt folyamatosan szennyeződik és egyre kevésbé látja el a funkcióját. A villaolaj elhasználódása következtében elveszti viszkozitását. A teleszkóp kopása közben keletkező kisebb szilárd részecskék eltömítik a szelepeket, a teleszkóp csillapító hatása csökken, romlik a motor úttartása, a gumik tapadása az út felületéhez, ami veszélyhelyzetekhez vezethet. Ezért legalább két évenként át kell vizsgálni a teleszkópokat, de ha gyakran járunk nehéz terepeken, rázós utakon, akkor akár évente ellenőrizni kell és nem árt a teleszkóp olaj cseréje se.

A teleszkópolaj cseréje mikor szükséges a lengéscsillapítóban?

Az időről időre elvégzett futómű- és teleszkóp-ellenőrzések alkalmával érdemes a teleszkóp olajat kicserélni. Ehhez számos kiváló minőségű teleszkóp olaj áll rendelkezésre. A legjobbak között vannak a Castrol és a Repsol márkájú olajok. Valamennyi típust kifejezetten a motorkerékpárok lengéscsillapítóihoz fejlesztették ki, ezért ezekre bátran cserélhetjük a teleszkópba gyárilag betöltött valamennyi olajfajtát. A teleszkóp olaj cseréje előtt gondosan vizsgáljuk meg a cserére szánt olajat, mert némelyiket csak egy-egy évszakra ajánlják, miközben van olyan is, amelyik télen-nyáron jól funkcionál.

Összesen 0 termék
  Image
  Data
  Synonyms
  Price
  (Click to sort Descending)
  Nincs termék