Motorcsónak olaj

Motorcsónak olajMotorcsónak olaj az a kenőanyag, amelyet a motorcsónak motorjában használunk, feladata ugyanúgy sokrétű, mint a többi motorolajé. További olaj online rendelés webáruházunk kínálatában!

Motorcsónak olaj kereső webáruház! Olajok széles választéka motorcsónakokhoz!

A motorcsónak olaj ugyanis a hajtómű kenése, s ezáltal az alkatrész kopás csökkentése mellett részt vesz a motor hűtésében is. Ezen felül segít a motorba jutó szennyezőanyagok „leválasztásában” is. Kapható több féle motorhoz is. Így van kétütemű motorhoz, és létezik négyütemű motorhoz egyaránt. Mindkét típusú motorcsónak olaj kapható szinte mindenütt. Miután ma már több fajta alapanyagból sokféleképpen zajlik a gyártás. Így létezik szintetikus, ásványi eredetű, illetve kombinált alapanyagú motorcsónak olaj.

A motorcsónak olaj anyaga.

Ezért a boltokban számos típusú olaj eladó, csak arra kell ügyelnünk, hogy a kosárba a nekünk megfelelő kerüljön. A jól megválasztott adalék pedig tovább javíthatja az alap motorcsónak olaj tulajdonságait. A motor gyártója által előírt időközönként szükséges a olaj csere. Ugyanis bizonyos üzemidő után „elfárad”, vagyis elveszíti a kedvező tulajdonságai egy részét. Az olajcsere kiemelt körültekintést igényel a környezetszennyezés megelőzése végett. Az eladási ár természetesen szoros kapcsolatban áll az olaj minőségével. A magasabb árhoz általában jobb minőséghez társul.