Levegőszűrő

Levegőszűrő olajA levegőszűrő olaj a szennyeződések mellett a víz bejutását is megnehezíti a motorba. Vagyis közvetetten, de nagy szerepet játszik a motor élettartamának növelésében. További olaj rendelése online áruházból, nézze meg kínálatunk!

Levegőszűrő olaj a légszűrő betét karbantartásához

Ahhoz, hogy a motorkerékpárokban található légszűrő tökéletesen, minél hosszabb ideig végezhesse munkáját, levegőszűrő olaj szükségeltetik. Vagyis nem csak az alkatrész élettartamának növekedését szolgálja, de a hatékonyságát is fokozza azáltal, hogy a kenőanyaggal ellátott felület nem engedi át úgy a szennyeződéseket, port, amik megnehezítenék a motor munkáját. A webáruházunkban rendelhető légszűrő olajok jellemzően spray kiszerelésben lelhetők fel, ami nagyon megkönnyíti az kenőanyag egyenletes terítését a szivacsos betét teljes felületén, ami kiemelkedően fontos a jó szűrőhatás elérése érdekében. 

Ezeket a termékeket nem csak utcai, verseny- és terep-motorkerékpárokhoz lehet alkalmazni, megfelelőek lehetnek pl. quadokhoz is. Azzal, hogy fokozzák a légszűrők hatékonyságát, az égés minősége is sokkal jobb lesz. A szennyeződések mellett egyébként a vizet is távol tartják a szűrőtől. Számos levegőszűrő olaj gyártásához alkalmaznak polimer adalékokat, melyeknek köszönhetően extraragadós felületek képződnek, amik még a legapróbb porszemcséket is felfogják. Mivel nem tartalmaznak oldószereket, ezért nincs káros hatásuk a szűrőre és annak házára, elemeire sem. Időnként érdemes lehet újra és újra megújítani a levegőszűrő olaj által képzett bevonatot, hogy fenntartsuk a légszűrő állandó védelmét és a tökéletes motorhatékonyságot.

A légszűrő olaj spray használata és cseréje

Mielőtt hozzálátnánk a légszűrő betét olajozásához, alaposan meg kell tisztítanunk a rákerült szennyeződésektől. Ezek sokfélék lehetnek: a por, a sár és a víz mellett gyakran szerves anyagok, rovarok maradványaival találkozhatunk. Ezeket mosószeres vízzel távolíthatjuk el a legjobban. A szivacs megszáradása után jöhet csak a levegőszűrő olaj felvitele a betétre. Itt arra kell ügyelnünk, hogy a lehető legegyenletesebben kerüljön az olaj a szivacs felületére. A túl sok vagy a túl kevés, a túl vastag vagy a túl vékony filmréteg egyaránt rontja a szűrés hatékonyságát. A levegőszűrő olaj cseréje tehát a szivacsos légszűrő betét megtisztítását és átitatását jelenti légszűrő olajjal. Az erre kifejlesztett olajok közül a legismertebbek kínálatunkból az SCT Mannol levegőszűrő olaj. Ezt a közkedvelt impregnálószert kimondottan direkt-légszűrőkhöz fejlesztette a gyártó. A szűrő tisztítását követően lehet felvinni, ha már teljesen megszáradt az alkatrész.

Összesen 0 termék
  Image
  Data
  Synonyms
  Price
  (Click to sort Descending)
  Nincs termék