AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Vontatókötelek választása.

Vontatókötelek nélkül az autózás elképzelhető, de a lerobbant, megsérült járművek olcsó mozgatása nem. A vontatókötelek elhanyagolható árának megtakarítása annak sokszorosát veheti ki a zsebünkből, ha trélert kell hívni a megsérült, vagy meghibásodott autóhoz. Tekintse meg a teljes külső felszerelési autós cikkek kínálatot!

Vontatókötelek elkészítése nem tanácsos házilag!

A különféle háztartási zsinórok, kötelek nem alkalmasak gépkocsi vontatására. A vontatókötelek hosszát, teherbíró képességét és szükség esetén megfelelő jelzéssel való ellátását a KRESZ pontosan előírja. A házi jellegű megoldások helyett érdemes inkább megbízható helyről beszerezni.


Válogasson az autójához szükséges vontatókötelek között:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Ilyenek példának okáért a hivatalosan autóalkatrészekkel foglalkozó üzletek és webáruházak. A vontatókötelek alacsony ára miatt érdemes más, éves karbantartáshoz szükséges termékeinkkel együtt megrendelni. Típusait tekintve a különbségek inkább a vonóhorgok kialakításában, bonyolultságában, a vontatókötél anyagában, illetve külső borításukban van. 

Vontatókötelek, amikkel autót lehet vontatni

Vontatókötél autóhoz

A vontatókötelek legnagyobb hibája, ha szakító ereje nem felel meg a vontatott jármű súlyának. Ezért a vontatóköteleknél minden esetben feltüntetik teherbíró képességet. Például: 3 t, vagy 5 t. Fontos a kötél hossza is, mivel a KRESZ előírja, hogy legalább olyan hosszúnak kell lennie, hogy ne akadályozza a két járművet fordulásnál. Azt is megszabja, hogy ha négy méternél hosszabb a kötél, akkor feltűnő módon meg kell jelölni. A jelölés lehet egy zászló, vagy éjszaka lámpa. Ugyancsak fontos apróság a vontatóköteleknél a csatlakozó vonóhorog minősége. Ez sokat számít, amikor a gépkocsi alá bújva kell megpróbálni csatlakoztatni a járművekhez, de abból a szempontból is nagyon fontos, hogy menet közben ne akadjon ki, illetve bírja az extrém terhelést is kanyarban, vagy hirtelen rántásnál.