AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Üzemanyag szívócső választása.

Üzemanyag szívócső használatával lehet házilag üzemanyagot vételezni az autó üzemanyag tartályából, vagy más üzemanyagtartályokból, úgy, hogy az üzemanyag szívásakor ne kerüljön üzemanyag a szánkba.

Az üzemanyag szívócső működési elve

Autózás közben nem egyszer kerülhetünk szokatlan helyzetbe, így olyanba is, amikor a saját autónk üzemanyag tartályából, vagy egy másik autó tartályából kellene üzemanyagot leengedni. Ez azonban nem egyszerű feladat, mert a tartályok nem rendelkeznek ilyen funkcióval, csappal, aminek megnyitásával egy kannába engedhetnénk a benzint vagy a gázolajat.


Keresse meg autójához megfelelő Üzemanyag szívócsőt:


Ez csak egy szívócsőnek a tartályba engedésével, majd megszívásával lehetséges. A szívás hatására keletkező vákuumot a külső levegő nyomása tölti meg üzemanyaggal, ami aztán a tartálynál alacsonyabban elhelyezett kannába folyatható. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az ideális üzemanyag szívócső

Üzemanyag szívócső

Az ideális üzemanyag szívócsőből, - ha egyik végét kellő erővel megszívtuk -,egy idő után a kannánkba üzemanyag folyik. Csakhogy nehéz eltalálni, meddig kell a csövet szívni, ahhoz, hogy a kellő erősségű vákuum létrejöjjön és a külső légnyomás az üzemanyagot a csőből az alá tartott kannába nyomja. Így aztán elő tud fordulni, hogy a nem gyakorlott úrvezető úgy „megszívja” a benzint, hogy az a szájába kerül és meglepetésében esetleg még bele is iszik egy kicsit, ami nem tartozik a kellemes élmények közé. Ennek elkerülését is segíti a speciális üzemanyag szívócső, amelyben egy golyós szelep akadályozza meg, hogy üzemanyag jusson a csövet megszívó szájába.