AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Tetővillogó választása.

Tetővillogó használatával a közlekedés egyéb résztvevőivel szemben meglévő előjogainkról tájékoztatunk. Minden villogó fény azt jelenti, hogy használója kivételesen sürgős ügyben jár el, amihez a többiek támogatását kéri.

A tetővillogó nem használható korlátlanul

A tetővillogó már olyan fényjelzés, aminek használatát bizonyos körre szűkítik a közlekedési szabályok. Hagyományosan a rendőrök és a mentőszolgálat használ kék színű tetővillogót. Néhány egyéb fontos közszolgálat is jogosul a kék fény használatára, mint ahogy a különleges biztonságot igénylő konvojokat vagy szerelvényeket felvezető, vagy biztosító járművek is használhatják. A villogó sárga fényt akár az építőiparban előforduló nagyobb méretű szállítmányok esetében is használni lehet, vagy olyan rendkívüli esetekben, amikor szükség van a gyors beavatkozásra.


1 2 > 
1 2 > 

A tetővillogó felszerelése

Autó tetővillogó

A tetővillogót bizonyos szolgálatok, vagy szolgáltatók állandó jelleggel nagy gyakorisággal használhatják. Mások azonban csak bizonyos körülhatárolt esetekben. Ez utóbbiak ezért a mobil tetővillogókat részesítik előnybe. Ezeket nem stabilan szerelik az autó tetejére, hanem csak szükség esetén rögzítik ott mágneses csatlakozás segítségével. Mielőtt bármilyen tetővillogó beszerzésére gondolnánk alaposan tanulmányozzuk a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, nehogy jogtalanul járjunk el, mert az borsos bírságot vonhat maga után.