AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Tanksapka választása.

Tanksapka, amit egykoron a kezdő autósok benzinkutaknál szerettek ott felejteni, majd érte visszamenni, egyikük-másikuk akár úgy is, hogy megfordult az autópályán. Tanksapka védelem.

Tanksapka van a tankon, aminek a lezárását szolgálja a tanksapka.

Az elvesztéssel és a tank, például egy gépkocsi üzemanyagtankjának illetéktelen, netán rossz szándékú kinyitásának megakadályozását szolgálja a tanksapka védelem. A tansapka védelem számos formája ismert. A leggyakoribb a tanksapka zár, vagy a tanksapka ajtó.


Keresse meg autójához megfelelő tanksapkát:


Tanksapka autójához

Mindkettő lényege, hogy a tanksapkát csak egy zár kinyitása után lehet meglazítani és levenni a tankról, vagy a tanksapka csak egy – ugyancsak zárható -, ajtócska leküzdése után érhető el. A tanksapka ajtó ugyancsak kulccsal nyitható, vagy kizárólag a gépkocsi belsejében lévő kar meghúzásával. Vagyis a várakozó gépkocsinál, a vezető távollétében a tanksapka nem vehető le, az üzemanyagot nem lehet megdézsmálni, vagy esetleg káros anyagot tölteni bele. További kapcsolódó alkatrészek!

Tanksapka hiba.

Tanksapka hiba pont annyi van, ahány tanksapka fajta. Az a tanksapka, amelynek a védelmét egy tanksapka ajtó biztosítja ritkábban hibásodnak meg, hiszen nincs bennük sok meghibásodni való. Ahol a tanksapka elzárása távolról, egy tanksapka ajtó bezárásával, a gépkocsi belső terében lévő kar meghúzásával történik, ott már jóval több a hibaforrás. Kezdve a kábel elszakadásával, megnyúlásával, vagy a gépkocsiban lévő kar beszorulásával törésével, befejezve a tanksapka ajtó nyitó mechanizmusának meghibásodásával.

Tanksapka zár javítás.

Ez a leginkább akkor macerás, ha a tanksapka hiba a tanksapka zár meghibásodására vezethető vissza. Ilyenkor a tanksapka zár javítása az egyetlen megoldás, ami nagyjából pont olyan nehézkes és pont olyan sokszor sikertelen is, mint minden zár esetében. A tanksapka zár javítás reménytelen, ha valami drasztikus külső hatás miatt sérült a zárszerkezet, vagyis például valaki erőnek erejével akarta a zárat kinyitni, feszegette, idegen tárgyat nyomott a zárba. Mégis a tanksapka zár cseréjét szinte mindenki szeretné elkerülni, mivel gyakran a tanksapka zár kulcsa megegyezik a gépjármű indító kulcsával, vagyis – praktikus okokból – senki nem szeret még egy kulcsot hordani magánál csak azért, hogy ki tudja nyitni tankolásnál a tanksapkát.