AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Tanksapka választása.

Tanksapka, amit egykoron a kezdő autósok benzinkutaknál szerettek ott felejteni, majd érte visszamenni, egyikük-másikuk akár úgy is, hogy megfordult az autópályán. Tekintse meg további külső felszerelési autós cikkek kínálatunk termékeit!

A tank lezárását szolgálja.

Az elvesztés, valamint a tank, például egy gépkocsi üzemanyagtankjának illetéktelen, netán rossz szándékú kinyitásának megakadályozását szolgálja, hogy biztosítva legyen az üzemanyag rendszer működése. Számos formája ismert; a leggyakoribb a tanksapka zár, vagy a tanksapka ajtó.


Keresse meg az autójához megfelelő tanksapkát:


Műanyag tanksapka

Mindkettő lényege, hogy a tanksapkát csak egy zár kinyitása után lehet meglazítani és levenni a tankról, vagy a tanksapka csak egy – ugyancsak zárható -, ajtócska leküzdése után érhető el. A tanksapka ajtó ugyancsak kulccsal nyitható, vagy kizárólag a gépkocsi belsejében lévő kar meghúzásával. Vagyis a várakozó gépkocsinál, a vezető távollétében a tanksapka nem vehető le, az üzemanyagot nem lehet megdézsmálni, vagy esetleg káros anyagot tölteni bele.

Hiba

Hiba pont annyi van, ahány fajta sapka. Az a tanksapka, amelynek a védelmét egy ajtó biztosítja ritkábban hibásodnak meg, hiszen nincs bennük sok meghibásodni való. Ahol a tanksapka elzárása távolról, egy ajtó bezárásával, a gépkocsi belső terében lévő kar meghúzásával történik, ott már jóval több a hibaforrás. Kezdve a kábel elszakadásával, megnyúlásával, vagy a gépkocsiban lévő kar beszorulásával törésével, befejezve az ajtónyitó mechanizmusának meghibásodásával.

Zár javítás

Ez a leginkább akkor macerás, ha a hiba a zár meghibásodására vezethető vissza. Ilyenkor a javítás az egyetlen megoldás, ami nagyjából pont olyan nehézkes és pont olyan sokszor sikertelen is, mint minden zár esetében. A javítás reménytelen, ha valami drasztikus külső hatás miatt sérült a zárszerkezet, vagyis például valaki erőnek erejével akarta a zárat kinyitni, feszegette, idegen tárgyat nyomott a zárba. Mégis a zár cseréjét szinte mindenki szeretné elkerülni, mivel gyakran a tanksapka zár kulcsa megegyezik a gépjármű indító kulcsával, vagyis – praktikus okokból – senki nem szeret még egy kulcsot hordani magánál csak azért, hogy ki tudja nyitni tankolásnál a tanksapkát.