AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Lábpumpa választása.

Lábpumpa az egyik legősibb és még ma is a legmegbízhatóbb eszköze a leeresztett gumiköpeny felpumpálásának. Nagy vetélytársával, a kompresszorral szemben a láb pumpa üzemeltetéséhez semmilyen energiaforrásra nincs szükség, csak két emberi lábra.

Lábpumpa autójához nyomásmérővel szinte kötelező felszerelés városon kívül, hosszú utakon.

A lábpumpa mai formájában már nem sokat emlékeztet a már száz évvel ezelőtt is használt elődjére, de lényege, működési mechanizmusa szinte semmit sem változott. Egy csőben mozgó dugattyú sűríti a levegőt, amihez az energiát az emberi láb szolgáltatja egy egyszerű emelő szerkezet segítségével.


Rendelje meg autójához szükséges lábpumpát:


Az emelőkar hosszabb végére taposva hozzuk mozgásba az emelő rövidebb karját, ami a dugattyú révén kipréseli a levegőt a hengerből a gumiabroncsba. A mai lábpumpa tartozéka még egy nyomásmérő, ami jelzi, meddig kell folytatni a lábizomgyakorlatot, ami egyébként jót tesz a vezetésben elgémberedett végtagoknak. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Autó gumiabroncs pumpálása lábbal? Mindig kéznél van és nem kell hozzá elektromosság!

Autó lábpumpa

A lábpumpa nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen energiaforrás, tehát sem hálózati áram, sem az autó akkumulátora. Ebből következően akkor is használható, ha mindezek nem állnak rendelkezésre, mert például a városon kívül vagyunk, vagy az akkumulátor éppen le van merülve. A lábpumpa üzemeltetéséhez szükséges láb ezzel szemben mindig kéznél van. Szükség esetén a végén lévő szelep cseréjével a gumiabroncs felpumpálása mellett másra is használható, így például fel lehet vele fújni a gumimatracot, vagy a gumicsónakot is. Erre azonban időben fel kell készülni és be kell szerezni a lábpumpa mellé a megfelelő végződéseket (adaptereket) a tömlőjének végére.