AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Külső tükrök választása.

Külső tükrök segítik a vezetőt, hogy tájékozódjon mi történik a forgalomban a járműve mögött és mellett. Az autó két oldalára felszerelt külső autótükrök képét meg kell szokni, és tudatában kell lenni, hogy van egy holttér, amit ezek a tükrök sem látnak.

Külső tükrök szerepe a nagyobb biztonság érdekében.

Az autókat a gyárakból külső és belső tükrökkel felszerelve bocsájtják forgalomba. Ezek elvileg elégségesek ahhoz, hogy a vezetőnek megfelelő információi legyenek a mögötte és mellette zajló forgalmi eseményekről. Nincs azonban olyan gyári megoldás, amelyen ne lehetne javítani extra külső tükrök felszerelésével.


Keresse meg autójához megfelelő külső tükröket:

1 2 3 > 
1 2 3 > 

Az extra külső tükrökkel szerelt gépkocsi mögött nagyobb tér belátása válik lehetővé, vagy az úgy nevezett holtpont tükörrel oda is be lehet látni, ahová a normál külső oldaltükröknek nincs lehetőségük. Azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy kanyartükör nincsen, tehát a tükör csak a gépkocsi tengelyére meghatározott szögből ad képet, tehát amikor az autónk  kanyarodik, akkor éppen azt nem látjuk, amit kéne, a kanyar ívét. Ebben is sokat segíthet egy kiegészítő tükör, főleg, ha jól van beállítva. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Külső tükör felszerelése

Autó külső tükör felszerelése

Alapigazság, hogy két autóra szerelt külső tükör mindig hűbb képet ad a gépkocsi mögötti eseményekről, mint egy. Így aztán nem kérdés, hogy érdemes-e extra külső tükrökkel ellátni az autót. Az viszont már megfontolás tárgya lehet, hogy a külön felszerelt tükör milyen legyen. Ez attól függ, hogy milyenek az eredeti tükreink. Ennek fényében lehet, hogy elegendő egy kisebb kiegészítő tükör, esetleg egy holttér tükör is. Kevésbé jó gyári tükrök esetében tanácsos második, normális méretű külső tükrök felszerelése. Az extra tükrök felszerelésével még nem oldottunk meg semmit. A helyes beállítás dönt arról, hogy érdemes volt-e a tükrökre költeni. Semmi értelme ugyanis a második tükörnek, ha rosszul van beállítva, ugyanazt mutatja, mint az első, vagy semmit sem mutat abból, ami fontos. Ne sajnáljuk tehát az időnket arra, hogy a tükröket gondosan beállítsuk, minden nap indulás előtt ellenőrizzük.