AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Jelzőfény választása.

Jelzőfény használatával lehet felhívni a forgalom többi résztvevőjének figyelmét a járművünkre. Ezek általában nem annyira a személyautókra, mint inkább a kisebb haszonjárművekre jellemző berendezések 24 Volt feszültséggel működtethetők. Válogasson a kapcsolódó külső felszerelési autós cikkek közül!

A jelzőfény szerepe

A jelzőfény szerepe az autó tetejére szerelve az, hogy felhívja a forgalom résztvevőinek figyelmét a jelzőfényt használó járműre. Érdemes tudni, hogy itt nem megkülönböztető jelzésről van szó, amit csak bizonyos járművek használhatnak, jellemzően a rendőrség, vagy a mentőszolgálat, hanem csak arról, hogy bárki többlet fényforrással figyelmeztethet másokat a saját helyzetéről. Ennek megfelelően ezek a fények soha nem kékek, csak fehérek, esetleg pirosak, legfeljebb sárgák. Nagyon fontos: az ilyen fényeket használó járművek semmilyen előnyt nem élveznek a forgalomban.A jelzőfény felhasználása

Autó jelzőfény

A jelzőfényt tehát semmi esetre sem arra használjuk, hogy bármilyen előnyt, kiváltságot szerezzünk más, jelzőfényt nem használó járművekkel szemben. Egyszerűen információs szerepe van minden ilyen fényforrásnak. Nagyon gyakran nem is a forgalomban, hanem akkor, amikor a jármű áll. Ugyanis sok esetben az álló jármű nagyobb veszélyt jelent a többi mozgásban lévő járműre, mintha maga is mozogna. Ilyenkor nagy szolgálatot tehet egy az autón, jól látható helyen elhelyezett a szokásostól eltérő erősségű vagy színű jelzőfény.