AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Ülésvédők választása.

Ülésvédők használatával elkerülhető, hogy idő előtt tönkre menjen az autó ülésének eredeti borítása, legyen az akár műbőr, bőr vagy szövet. Az elszennyeződött ülésvédő könnyebben pótolható, mint az ülés eredeti borítása. További belső felszerelési autós cikkek megtekintéséhez kattintson ide!

Az ülésvédők szerepe

Az ülésvédők szerepe, hogy megvédjék a szennyeződéstől és az egyéb fizikai vagy kémiai traumáktól az ülések eredeti borítását, amelyek tisztán tartása nehezebb, mint az ülésvédőé, vagy nem is lehetséges, ha visszafordíthatatlan sérülést szenvednek el. Az üléseket a rendeltetés szerű használaton túl gyakran érik olyan hatások is, ...


Válogasson az autójához megfelelő ülésvédők között:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...amelyek kivédésére nem képesek, például étel, ital, egyéb folyadék, vegyszer ömlik rájuk, kiszakadnak, megégnek. Az ülésvédő ezekben az esetekben az ülés helyett szenvedi el ezeket a károkat, és ha nincs más mód, akkor őket és nem az ülést kell kidobni, újra cserélni. 

Speciális ülésvédők

Autó ülésvédő Az ülésvédők ma már nem egyszerűen üléshuzatot jelentenek. A legtöbb ülésvédő olyan, mintha az ülésbe egy másik ülést tennénk bele. Ezért semmi meglepő abban, hogy három dimenzióban követik az eredeti ülés formáját, vagy adnak az ülésnek új formát. Vannak úgy nevezett teleszkópos ülésvédők, vagy fűthetőek, sőt akad még olyan is, amely masszírozó funkciókkal rendelkezik. Ezeknél különösen oda kell figyelni, hogy illenek-e az autónk márkájához és annak a konkrét modelljéhez, évjáratához, hiszen itt az ülésvédőnek bele kell illeszkednie az eredeti ülésbe.

Ülésvédők használatával nem egyszerűen megvédjük az autó üléseinek eredeti kárpitját, megakadályozzuk gyors elhasználódásukat és szennyeződésüket, de javíthatjuk az ülésben helyet foglaló komfortérzetét is.

Az ülésvédők funkciója

Az autóülések eredeti borításának megóvása mellett az ülésvédők fontos funkciója, hogy használatával fokozható az ülés szellőzése, megakadályozható, hogy az izzadt ing az üléshez tapadjon, a fedetlen testrészek kidörzsölődjenek, bepálljanak, az izzadás miatt az alsó végtagok hajlataiban, vagy a fenékrészen a ruha elszíneződjön. Az autó ülésvédők gyakran keményebb anyagból készülnek, hogy a hosszabb utakon a tartós ülés ne járjon egészségkárosodással, a keringés romlásával, a túl puha ülés ne járuljon hozzá az aranyér kialakulásához.

Anyaghasználat

Az ülésvédők anyaga vagy speciális műanyag, vagy olyan természetes anyag, ami segíti az ülés szellőzését, a nedvesség szabad elpárolgását és ezzel is fokozza a komfortérzetet. Nagyon fontos, hogy az ülésvédők jól rögzíthető legyen, útközben ne mozduljon el, ne csússzon le az ülésről, ne gyűrődjön, de könnyen cserélhető és tisztítható is legyen. Vannak olyan speciális ülésvédők, amelyek fűthetők is. Ezek különösen télen lehetnek hasznosak olyan autókban, amelyekben nincs gyárilag beszerelt, fűthető ülés.