AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Övpárna választása.

Övpárna használatával tovább fokozható a biztonsági öv hatékonysága. Ez azt jelenti, hogy nagyon erős fékezésnél, komoly ütközésnél kisebb sérülést vagy fájdalmat okoz az öv az övpárnának köszönhetően. Más belső felszerelési autós cikkek is érdekelnék? Tekintse meg teljes kínálatunkat!

Az övpárna szerepe

Az övpárna szerepe az, hogy az ütközésnél, vagy nagyobb fékezésnél előre lendülő test és az azt megtartani hivatott biztonsági öv között fellépő gyorsulási erő egy részét amortizálja.


 

1 2 3 > 
1 2 3 > 

A biztonsági öv az övpárnával fedett részén nagyobb felületen és rugalmasabban ütközik az utas testével, mint másutt. Az öv részben amortizálja ezt az erőt, részben pedig csökkenti az öv esetleges nyíró, bevágódó hatását, amivel sérüléseket akadályoz meg, illetve enyhítheti az ilyenkor természetesen fellépő fájdalmat.

Az övpárna hatása

Autó övpárna

 

Az övpárna jótékony hatását azzal fejti ki, hogy csökkenti az öv és az emberi test között súrlódást és elnyeli az ütközés energiájának egy részét. Ez különösen az emberi test lágy, vagy más okból sérülékeny részein lehet fontos. Így például nem mindegy, hogy az övvel védett kisgyermek fejét a meztelen öv tartja vissza az előrezuhanástól, vagy egy sokkal puhább, nagyobb felületű övpárna. Az utóbbi sokkal kisebb traumát okoz, így nagy mértékben növeli a biztonsági öv hatásfokát, elkerülhetővé teszi az öv használatával járó kedvezőtlen mellékhatások egy részét.