AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Navigációs multimédiák választása.

Navigációs multimédiák segítik az autó vezetőjét olyan manőverek esetében, amelyeknél nehéz a jármű irányítása a kormánykerék mellől a kedvezőtlen kilátás miatt. Válogasson belső felszerelési autós cikkek keresőnk további termékei között is!

A navigációs multimédiák feladata

A navigációs multimédiák feladata, hogy a vezetőt a gépjármű finom manővereinek irányításában segítsék. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy míg óránként 100 kilométeres sebességnél az autó vezetője minden jól és kellő távolságból lát ahhoz, ...


 


...hogy megtegye a megfelelő lépéseket, ez már nem igaz, ha óránként 5 kilométerrel tolat egy fal felé, ugyanis ilyen kis távolságra nem lát a kocsi mögé, a közeli akadályokat nem tudja észlelni. Ezekre az esetekre találták ki a navigációs multimédiáknak nevezett eszközöket, amilyen például a tolatóradar.

A navigációs multimédiák gyakorlati haszna

Autó tolatóradar

 

A navigációs multimédiák azt mutatják meg az autósnak, ami olyan közel van a járműve előtt, mögött vagy oldalt, hogy számára észrevehetetlen marad a vezetőülésből. Ezek pótolják a gépkocsivezető szemét, illetve a tolatást irányító segédszemélyzetet is. Nem egyszerűen arról van szó, hogy még ha jól látunk hátra és előre, akkor is nehéz a távolságot centiméteres pontossággal megbecsülni, de akár a kocsi előtt, akár mögött lehetnek olyan alacsony tárgyak, amelyek észrevétele navigációs multimédiák használata nélkül egyenesen lehetetlen.