AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Napellenző választása.

Napellenző védi meg az autó vezetőjének a szemét a szemből érkező erős napfénytől, de mivel oldalra is ki lehet fordítani jó hasznát lehet venni akkor is, ha a fény oldalról érkezik. Webáruházunkban nem csak napellenző, de számos egyéb karosszéria elem is megtalálható, böngésszen kínálatunkból!

A napellenző szerepe

Ez egy olyan kézzel beállítható árnyékoló, amely a vezető és a szélvédő között helyezkedik el és a nap beesési sugarának függvényében úgy lehet beállítani, hogy védje a szemet az erős napfénytől. Ennek megfelelően a napellenző egy forgási tengely körül mozgatható, úgy, hogy szükség esetén a tengely egyik vége azért rögzíthető.


1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Napellenző autóbaA szabad tengelyvégnek köszönhetően azonban akár oldalra is kiforgatható, vagyis a napellenző jól használható oldalról érkező fénysugarak ellen is. A napellenző rendszerint puha anyagból készül, hogy ne okozza a vezető sérülését ütközés esetén, vagy ha egy nagyobb kátyúba hajt, miközben túl közel hajolt a szélvédőhöz.

Felszerelése

A napellenző általában az autók széria kelléke, de mégis előfordulhat, hogy utólag kell beszerezni. Ennek a leggyakoribb oka, hogy elhasználódott, elkopott esetleg eltörött. Ilyenkor gondosan kell eljárni, ugyanis a napellenzők elég speciális, márka- és típus specifikus autótartozékok, bár első ránézésre nem tűnnek annak. Mégis, nem közömbös, hogy pontosan hol és mennyit takarnak ki a vezető előtti térből, mennyire és hogyan állíthatóak. A nem kellően megválasztott napellenző akár akadályozhatja is a vezetőt a kilátásban, nemhogy segítené az ellenfényben.