AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Kormányzárak választása.

Kormányzár felszerelésével megakadályozhatjuk, hogy az autótolvaj el tudjon hajtani a kocsinkkal, mivel a kormánykerék elforgatását megakadályozó szerkezet miatt nem tudja a járművet irányítani. A Kovács autó gyújtás, izzítás alkatrész webshop teljes kínálatát ide kattintva tekintheti meg.

A kormányzár felszerelése és működése

A kormányzárt felszerelésének lényege, hogy azt a kormányrúdhoz vagy bármilyen stabil karosszéria elemhez és a kormánykerékhez rögzítjük egyszerre, aminek következtében nem lehet a kormánykereket elforgatni, az autóval elhajtani. A jó kormányzártól azt várjuk, hogy könnyű legyen az autó leállításakor felszerelni és indításkor leszerelni.


Keresse meg az autójához megfelelő kormányzár alkatrészt:


Feltűnő legyen, vagyis eleve riassza el az autótolvajt, akinek rögtön észre kell vennie, hogy a kormányzárral felszerelt kocsinkat nem lesz egyszerű ellopni. Ha a tolvaj mégis rászánja magát, akkor az a legfontosabb, hogy minél nehezebb legyen a kormányzár erőszakos eltávolítása, időben sokáig tartson és komoly szerszámigénye legyen.

Autó kormányzár

A kormányzár használata

A kormányzárat tehát magunkkal hordjuk az autónkban és amikor szükséges felszereljük a kormányra. Nem veszítjük el a kulcsát, nem adjuk oda senkinek és nem áruljuk el a távkapcsolója kódját sem illetékteleneknek. Az igazán jó megoldás a hibrid védelem a kormányzár esetében is. Ez azt jelenti, hogy dupla hatásfokú lehet a védelem, ha a kormányzár mellett még megfelelő riasztónk is van az autóra szerelve, ami a kormányzárral bajlódó autótolvajt tovább idegesíti a hangjelzésével és esetleg minket is értesít a vészhelyzetről.