AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Kézifék takaró választása.

Kézifék takaró tünteti el a szem elől az autó utasterében a kézifék számára fenntartott nyílást, egyben megakadályozza, hogy a kézifék alkatrészei az utastérből szennyeződjenek. Böngésszen kapcsolódó belső felszerelési autós cikkek választékunkban!

A kézifék takaró funkciója

A kézifék takaró műanyagból, vagy akár szövetből is készülhet, mert más szerepe nincs, mint eltakarni a nyílást, amelyen keresztül a kézifék karja a kézifékrendszer egyéb elemeivel csatlakozik. A nyílás nem takarható el egy álladó elemmel, mivel a kar mozgásához jelentős helyre van szükség, ugyanakkor a nyílást a kézifék karja semmilyen állásban nem tölti ki.


Keresse meg az autójához megfelelő kézifék takaró terméket:


Hogy a kézifék takaró a kézifékkar minden állásában a lehető legtöbbet takarja, úgy kell kialakítani, hogy alkalmazkodjon annak mozgásához.

A kézifék takaró kialakítása

Kézifék takaró

A kézifék takaró általában egy hosszanti nyílást mindig szabadon hagy, annyit, amennyiben a kézifékkart fel lehet húzni megálláskor, vagy le lehet engedni induláskor. A műanyag vagy szövetből a karra erősített takaróval még kisebbé lehet varázsolni a nyílást és még szorosabbá a nyílás takarását. A kézifék takarónak mindezek mellett alkalmazkodnia kell az autó belső dizájnjához, vagyis esztétikusnak és ízlésesnek kell lennie, és az is nagyon fontos, hogy a tisztítása is egyszerű, kényelmes legyen.