AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Hőmérők választása.

Autós hőmérők segítségével az autó vezetője fontos információkhoz juthat arról, milyen veszélyek leselkednek rá a téli úton, illetve belső hőmérő révén, nincs-e túl meleg, ami tompíthatja az éberségét. Tekintse meg további belső felszerelési autós cikkek választékunkat!

Autós hőmérők kívül és belül

A belső autós hőmérők szerepe teljesen világos, mert nem több, mint annyi, hogy segítségükkel meg tudjuk állapítani az aktuális hőmérsékletet a gépkocsi utasterében. Bár nyilván mindenki a saját szokása és érzékenysége alapján ítéli meg, hogy a kocsi belseje elég meleg-e, vagy inkább hideg van, azért vannak olyan határok, amelyek alatt, vagy fölött általában már mindenki kényelmetlenül érzi magát. Hogy ne kelljen azért az egyes ember eltérő érzékenységéhez hagyatkozni, jó szolgálatot tesznek az autóban használt digitális hőmérők. Hőmérők az autón kívül

Hőmérő a kocsiban

Az autón kívüli hőmérsékletet mutató hőmérő szerepe nem annyira egyértelmű, hiszen bárki mondhatná, mi közöm hozzá, ha látom, hogy a kocsi belsejében kellemes hőmérséklet uralkodik a fűtés vagy a légkondicionálónak köszönhetően. Pedig ez nem így van. A külső hőmérséklet ugyanis komoly befolyással van a vezetési körülményekre, az autó biztonságos úttartására. Könnyen belátható ez, ha a fagyos és csúszós útra gondolunk, de – ha nem is ilyen erős – azért ugyancsak jelentős hatása van a vezetésre a felforrósodott aszfaltnak. Teljesen másképpen kell vezetni, ha odakint eső- vagy hózápor után váratlanul a korábbi plusz egy-két fokról, mínusz egy-két fokra esik a hőmérséklet, amiről időben kaphatunk információt egy külső hőmérő jóvoltából.