AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Biztonsági öv csat választása.

Biztonsági öv csat gondoskodik arról, hogy a biztonsági övet gyorsan, egyszerűen és stabilan lehessen rögzíteni a gépkocsiban induláskor. Hogy ezt el ne feljetsük számos öv csat figyelmeztető jelzést ad.

A biztonsági öv csat szerepe

A biztonsági öv csat szerepe tehát az, hogy összekapcsolja a biztonsági öv két részét, és ezzel rögzítse azt két helyen az autó karosszériájához. Mellékes feladata, hogy ha nincs bekapcsolva, akkor figyelmeztesse a vezetőt. Ez sokan feleslegesnek és idegesítőnek tartják, ezért kapható olyan biztonsági öv csat, amelyből kihagyják ezt a funkciót.


Keresse meg autójához megfelelő Biztonsági öv csatot:


Mivel a biztonsági öv csat cseréje azt jelenti, hogy az egész csatot váltjuk le, azaz nem csak az egyik, vagy a másik felét, ezért a legtöbb esetben bármilyen autónál használható az új csat. Mégis vannak úgy nevezett univerzális biztonsági öv csatok, amelyeknél a biztonsági övet magába foglaló rész van úgy kialakítva, hogy minden lehetséges övhöz használni lehessen. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A biztonsági öv csatnak erősnek kell lennie

Autó biztonsági öv

A mindennapi használatban a biztonsági öv csattól csak azt várjuk el, hogy könnyen és gyorsan használható legyen, lehetőleg soha ne romoljon el. Az se forduljon elő, hogy kiszálláskor nem lehet kikapcsolni, vagy csak némi harc árán. Mégis – ne felejtsük el -, hogy a legfontosabb funkciója, összekapcsolva tartani az övet abban az egyetlen esetben, amikor életünkben – nagy valószínűséggel legfeljebb tényleg talán csak egyszer -, szükség van erre, mert balesetet szenvedünk. Ilyenkor aztán nem mindegy, hogy mit tud ez a kis fém-műanyag szerkezet. Ezért – ha cserére szorul – ne a legolcsóbb és leggagyibb változat mellett döntsük, mert azért később drágán megfizethetünk.