Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső felszerelési autós cikkek - Biztonsági öv csat választása.

Biztonsági öv csat gondoskodik arról, hogy a biztonsági öv gyorsan, egyszerűen és stabilan legyen rögzíthető a gépkocsiban induláskor. Hogy ezt el ne feljetsük számos öv csat figyelmeztető jelzést ad. Böngésszen a kapcsolódó belső felszerelési autós cikkek kínálatából!

A biztonsági öv csat szerepe

A biztonsági öv csat szerepe tehát az, hogy összekapcsolja a biztonsági öv két részét, és ezzel rögzítse azt két helyen az autó karosszériájához. A csat mellékes feladata, hogy ha nincs bekapcsolva, akkor figyelmeztesse a vezetőt. Ezt sokan feleslegesnek és idegesítőnek tartják, ezért kapható olyan biztonsági öv csat, amelyből kihagyják ezt a funkciót.


Válogasson az autójához megfelelő csat választékból:

1 2 > 
1 2 > 

Mivel a biztonsági öv csat cseréje azt jelenti, hogy az egész csatot váltjuk le, azaz nem csak az egyik, vagy a másik felét, ezért a legtöbb esetben bármilyen autónál használható az új csat. Mégis vannak úgy nevezett univerzális biztonsági öv csatok, amelyeknél a biztonsági övet magába foglaló rész van úgy kialakítva, hogy minden lehetséges övhöz használni lehessen. 

A biztonsági öv csat erős kell, hogy legyen

Autó biztonsági öv

A mindennapi használatban a biztonsági öv csat felé az az elvárás, hogy könnyen és gyorsan használható legyen, lehetőleg soha ne romoljon el. Az se forduljon elő, hogy kiszálláskor nem lehet kikapcsolni, vagy csak némi harc árán. Mégis – ne felejtsük el -, hogy a legfontosabb funkciója, összekapcsolva tartani az övet abban az egyetlen esetben, amikor életünkben – nagy valószínűséggel legfeljebb tényleg talán csak egyszer -, szükség van erre, mert balesetet szenvedünk. Ilyenkor aztán nem mindegy, hogy mit tud ez a kis fém-műanyag szerkezet. Ezért – ha cserére szorul – ne a legolcsóbb és leggagyibb változat mellett döntsük, mert azért később drágán megfizethetünk.