AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Grafitolaj választása.

Grafitolaj használatával könnyen oldhatunk meg jó néhány szerelési és karbantartási feladatot. Mindenek előtt azért, mert a grafitolaj segít a megszorult kötések lazításánál.

A grafitolaj felhasználási területei

A grafitolaj grafitot tartalmazó olaj, amely nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező kenő és érintkező anyag. Ezek az olajok kiválóan alkalmasak arra, hogy megszorult, berozsdásodott kötéseket, mint például, csavarokat, anyákat és csapszegeket lazíthassunk meg velük.


Keresse meg autó szervizeléshez szükséges grafitolajat:


Eleve véd a korrózióval szemben, keni a csúszó felületeket, megszünteti a csikorgó, recsegő hangokat. Mivel kiszorítja a vizet, nagyon jól használható elektromos érintkezéseknél, vagy az autó gyújtásánál is. Különösen jól használatos meghajtó láncok olajozásához.

A grafitolaj gyakorlati haszna

Grafitolaj

A grafitolaj jó kenést biztosít például a motorkerékpár lánca számára esős időben is. A grafittartalom miatt tovább marad meg a láncszemeken, mint a hagyományos olajok, így tovább képes kifejteni a védő hatását, amivel meghosszabbítja a lánc élettartalmát és a lánc két karbantartása közötti időszakot is. Olyan kiszerelésben kapható, ami megkönnyíti a felvitelét a láncra. Egy flakon akár hónapokig is elég, mert egy-egy kenéssel száraz időben két hétig is elmegy a motor. Ha hosszabb ideig tároljuk, használat előtt fel kell rázni, mert a grafit leülepszik a flakon aljára.