AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Gitt választása.

Gitt sokféle van, maga az elnevezés különféle összetételű kenhető, pépes ragasztóanyagokat takar, amelyeket hézagok és felületi egyenetlenségek eltüntetésére használnak.

Gitt az karosszéria szerelés egyik legfőbb anyaga!

Az asztalos és a szobafestő is gittel tölti ki a hézagokat festés előtt a bútorokon vagy az ajtókon. Legismertebb funkciója az ablaküvegek rögzítése volt, a finomra őrölt krétaporból és lenolajkencéből álló, gyorsan megszilárduló anyag tartja az üveget – bár ma már inkább más megoldásokat használnak az ablakoknál.


Keresse meg autójához megfelelő gittet:


Gitt az autó karosszériájánMivel a gitt egyaránt használható a fa, a műanyag és a fém felületek egyenetlenségeinek eltüntetésére, ne csodálkozzunk, hogy az autók karosszéria hibáinak javításánál, vagy fényezés előtt is elég sokat használnak belőle. Ez persze nem mindig jó ötlet, az autójavító gitt nem csodaszer. Ha túl vastag, idővel menthetetlenül meg fog repedni, hiszen a gitt hőtágulása eltér a fémétől, amire rákenték. Ezt a folyamatot gyorsítja a remegés, ami az autóknál adott. Egy teljesen újrafényezett, előtte körbegittelt autóra 4-5 kg gittet kennek fel, de veterán autók esetében ez akár a 20-30 kg is lehet. Igaz, ennek a nagyját lecsiszolják. Tegyük hozzá, az idővel kiszáradó, elöregedő gitt repedezik. Egészen más a helyzet, ha kisebb sérülést akarunk helyrehozni, erre pont megfelelő eszköz a gitt. Csak venni kell egy dobozzal, és némi ügyességgel akár magunk is elvégezhetjük a munkát.

Gittek a  webáruházunkban.

Többféle gitt kapható, van kétkomponensű ragasztó, aminek az alapja a poliészter gyanta. Ilyenkor egy diónyi gitt alaphoz egy borsószemnyi edzőt (vagyis kötésgyorsítót) kell keverni. A gittet előkészítése után gyorsan fel kell használni, mert hamar megköt, fél órán belül többnyire már csiszolható is a vele javított felület. Van üvegszálas gitt is, amit nagyobb sérülések javítására használnak, az üvegszálak miatt ez erősebb, viszont kevésbé csiszolható. Van sprayként használható szóró gitt és lökhárító javító gitt is, amit kifejezetten arra a célra gyártottak.