AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Alvázvédő választása.

Autónk alvázát minden évszakban erős környezeti behatások érik – gondoljunk csak a csapadékokra, esőre, sárra, hóra vagy a miatta alkalmazott sóra. Autótulajdonosként figyelmesnek kell hát lennünk, és időben észlelni a rozsdanyomokat. Még jobb, ha elejét vesszük a dolognak, és alvázvédő segítségével gondoskodunk autónk állapotáról. Webáruházunkban nem csak alvázvédőket talál, a teljes autószerviz segédanyagok választék ide kattintva tekinthető meg.

Alvázvédő autója alvázának megóvása érdekében!

Az ép, rozsdamentes karosszéria elengedhetetlen a biztonságos autózáshoz. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi köze van ennek a biztonsághoz? Nos, ha ne adj Isten egyszer baleset ér minket, akkor csak is egy kellően merev, jó állapotú kasztni fog csak minket maximálisan védeni.


Keresse meg autójához megfelelő alvázvédőt!

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Alvázvédő az autóhoz

És akkor még nem is beszéltünk a műszaki vizsgákról, ahol a lyukas, hatalmas rozsdafoltoktól színes autónkat nem biztos, hogy átengedik majd. Szerencsére időben gondoskodhatunk ennek megelőzéséről, nincs is másra szükségünk hozzá, mint egy kis időre, energiára és egy kevés pénzre. Ebben egy jó alvázvédő nyújt nekünk segítő kezet, amit már 1000-1500 forintért beszerezhet kínálatunkból. Ugye, hogy nem is olyan nagy pénz egy zsebbenyúlós karosszériajavításhoz képest?

 

Rendelés előtt mindig figyeljen rá, hogy kellő mennyiségű szert vásároljon, hiszen nem kis felületet kell kezelni egy autó esetében. Egy-egy ilyen kezelés során fontos, hogy a lehető legalaposabban távolítsuk el a rozsdás felületről a laza szerkezetű réteget. Ezután a rozsdapassziváló szerek ki tudják fejteni hatásukat a felületen a már beindult vegyi reakcióval szemben. A tartós védelem érdekében nem maradhat el a kellő felületréteg kialakítása sem, ennek a fedőeleme az alvázvédő. Amint megszárad a felületre felvitt szer, egy rugalmas réteg képződik, így a környezeti hatások miatt sem fog lepattogni a kialakított alvázvédő réteg.

Milyen fajtát érdemes választani?

Többféle kiszereléssel is találkozhatunk, amikor az alvázvédők rengetegében böngészünk. Egyrészt a leggyakoribb és legkedveltebb forma az aeroszolos spray, másrészt az ecsettel vagy folyadékpisztollyal felvihető változatokat is szokták használni. Előbbi, vagyis a hajtógázos alvázvédő spray egyszerű és gyors javítást tesz lehetővé, nincs is hozzá szükség külön felszerelésekre. Csupán fel kell rázni a flakont, és utána már egyből fel is viheti az alvázvédő szert a kellő felületre. A másik típust, vagyis a hajtógáz-nélküli szereket vagy ecsettel vagy sűrített levegős folyadékpisztollyal vihetjük fel a kezelendő részre.

Alvázvédelem lépései házilag

Az alvázvédelemről házilag mi magunk is gondoskodhatunk! Mindig a kezelendő felületek alapos tisztításával kell kezdeni a munkafolyamatot. A száradásra is hagyni kell időt, hiszen enélkül nem lesz hatásos a munkánk, kizárólag a teljesen száraz felületen működhet a kezelés. A következő fázisban a kerekek, sárvédők, műanyag borítások leszerelése következik. A megtisztított felületen könnyebben veheti észre a rozsdafoltokat, egyéb mechanikai hibákat, sérüléseket az alvázon, vizsgálja át alaposan a kocsi alját. Komolyabb hibák (erősebb rozsdásodás, lyukak) esetén nem biztos, hogy segíthet az alvázvédő, ilyenkor inkább forduljon szakemberhez! Egyéb esetekben folytassa a kisebb rozsdafoltok eltávolításával a sort, ehhez különböző rozsdamaró vagy csiszolószerek lehetnek a segítségére. Nem maradhat ki ez a lépés, hiszen az alvázvédő szert kizárólag rozsdamentes felületre szabad felhordani.

 

A munka során ajánlott a védőfelszerelés használata, különös tekintettel a szemüvegre és a védőmaszkra. Nagyon oda kell figyelni, hogy egyenletes legyen a felületre felvitt alvázvédőréteg. A sérültebb részekre vastagabban is fel lehet vinni a szert, de azért nem szabad átesni a ló túloldalára. Fontos, hogy még véletlen se kerüljön a szerből a kipufogóra, a fékalkatrészekre vagy a lengéscsillapítóra! Amint felvitte az alvázvédőt a kezelendő felületre, mindig hagyjon elég időt a száradásra! Egy kis idővel tehát, és minimális befektetéssel tehát jelentősen növelhetjük az alváz élettartamát, megőrizhetjük autónk piaci értéket.