AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Ütvefúró választása.

Ütvefúró a neve annak a speciális fúrónak, amellyel nagy keménységű anyagokat, mint például betont lehet fúrni, úgy, hogy a fúró nem csak körbe forog, de mintegy ütő mozgást is végez a fúrás irányában.

Az ütvefúró működési elve

Az ütvefúró gépnél a fúrást egy ütő mozgás egészíti ki, teszi hatékonyabbá. Az ütő mozgást egy körmös tárcsás ütőmű hozza létre, aminek eredményeképpen a fúrót rögzítő fej, a tokmány néhány milliméteres mozgást végez előre és hátra


Keresse meg a szereléshez szükséges ütvefúrót:


Minél nagyobb a fúrás fordulatszáma, vagyis minél gyorsabban forog a tengelye körül a fúrószál, annál jobb a fúrás hatékonysága, és annál nagyobb az ütésszám és ezzel a fúrt testre ható ütési energia is. A fúrás és az ütések következtében a fúrót erős hőhatás érheti, ami tönkre teheti a fúrófejet, ezért oda kell figyelni a fúrt tárgy hűtésére.

Az ütvefúró felhasználása

Ütvefúró

Egy kellően nagy fordulatszámon működő, korszerű ütvefúróval, megfelelő fúrók használatával akár az üvegen is lyukat tudunk fúrni. A jó minőségű ütvefúrókat nagyon sokoldalúan lehet felhasználni. Elsősorban azért, mert sok beállítási lehetőségekkel rendelkeznek, mint például: fordulatszabályozás, forgási irány beállítás, nyomaték szabályozó elektronika, mechanikus váltómű. Nagyon megkönnyíti a használatukat az is, hogy rendkívül egyszerű a fúrók cseréje, amit a fogas koszorús vagy a gyorsbefogó tokmányok tesznek lehetővé.