AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Sarokcsiszoló választása.

Sarokcsiszoló, vagy „flex” használatával a legkülönfélébb anyagokat, felületeket, alkatrészeket lehet könnyen kézzel csiszolni. Kivéve a nevében szereplő sarkok belsejét. Tekintse meg a Kovács autós szerszámok, műszerek webshop teljes termékpalettáját!

Miért sarokcsiszoló a neve?

A sarokcsiszolóval tehát mindent lehet csiszolni és vágni is, kivéve a sarkok belsejét. Nem is azért hívják sarokcsiszolónak, mert sarkokat csiszolnának vele, hanem azért, mert eredeti német nevében a vertikális, tehát a hagyományos csiszolótól abban tér el,... 


Keresse meg a szereléshez szükséges sarokcsiszoló szerszámot:


...hogy a csiszoló felület, a munkatárcsa 90 fokos szöget, vinklit, vagy sarkot zár be a motor tengelyével, nem egyirányú vele, mint a korábbi konstrukcióknál. Népszerűbb elnevezése a „flex” pedig arra vezethető vissza, hogy a Magyarországon először német importból használatba került sarokcsiszolót gyártó cég neve Flex volt.

Mire jó a sarokcsiszoló, ha nem sarkok csiszolására?

Sarokcsiszoló

A sarokcsiszoló sokoldalú szerszámgép, amely egyre több funkciót kap, így egyre több és több feladat elvégzéséhez használhatják. Két alapfunkciója a csiszolás és a vágás. Attól függően, hogy milyen anyaghoz használjuk más és más sarokcsiszoló korongot kell felszerelni rá. A kezdetek kezdetén a korongok rögzítése a sarokcsiszolón komoly feladat volt, még speciális szerszámgép is kellett hozzá. A mai, korszerű flexeknél ez a feladat rendkívül leegyszerűsödött, szerszám nélkül puszta kézzel gyorsan és biztonságosan elvégezhető.