AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Nyomatékszerszámok választása.

A nyomatékszerszámok közé számos terméket sorolhatunk. A nyomatékkulcs a szakszerű szerelés elengedhetetlen darabja. Egy kéziszerszám, amiben egy előre beállított nyomaték elérésekor az eszköz egy racsnis, vagy kattogó hang mellett kienged. Minden csavarnak van a gyártó által meghatározott, ajánlott forgatónyomatéka, amivel meg kell húzni. Például a gumiszerelésnél elengedhetetlen, de ilyen akár a hengerfejcsavarok meghúzása. Persze nem tartozik a legolcsóbb nyomatékszerszámok közé, de aki rendelkezik vele, az a legnagyobb becsben szokta tartani a műhelyében. A nyomatékszerszámok mellett számos autós szerszámok, műszerek kínálata is rendelhető áruházunkból, tekintse meg a választékot!

Nyomatékszerszámok a Kovács Autó alkatrészek kínálatában

Működési elvük szerint a nyomatékszerszámok három különböző típusát különböztethetjük meg. Ezek közül a legolcsóbb és legegyszerűbb szerkezet a hajlítás elvén működik. Ennél ne számítsunk kattanásra, és nem is olyan pontos, viszont hobbi célra teljesen megfelelő. Ellentétben ezzel, a klasszikus nyomatékkulcs lekattan, ha elérte a kívánt nyomatékot. Ezekben egy rugót feszítünk, a szerszám nyelét csavargatva pedig beállítjuk a kívánt értéket, és amikor elérjük a meghatározott meghúzási nyomatékot, akkor pár fokot ugrik a kulcs a kezünkben, mindezt egy kattanás kíséretében. Ez egy igen precíz beállítást tesz lehetővé, amihez igényes alkatrészre van szükség. 

A legpontosabb munka elvégézésre pedig a digitális nyomatékkulcsot használhatjuk, leginkább új alkatrészeknél vagy ipari felhasználás során érdemes elővenni.