AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Méréstechnika választása.

Mérőeszközre vagy méréstechnika műszerre akkor van szükségünk, mikor az adott anyag jellemzőit, vagy egy alkatrész helyes működését szeretnénk meghatározni. A megfelelő pontosság és precizitás érdekében, ezeknek az eszközöknek különleges követelményeknek kell megfelelniük. 

A mechanikai mérésekhez használatos műszerek lehetnek egyszerűbbek, de nagy pontosságúak is, és állandó vagy változó értékeket is ellenőrizhetünk velük. A méréstechnikai eszközök között is találhatunk digitális, illetve analóg műszereket is. És ahogy a technika fejlődik, úgy egyre inkább szükségünk van a szakmailag megbízható műszerekre. Az autóiparban nem elegenedő egy egyszerű szemrevételezés a hiba megállapítására vagy egy ellenőrzésre, egy sor speciális járműipari mérőeszközre lehet szükségünk. További autós szerszámok, műszerek rendeléséhez kattintson ide!

 

De mik is ezek a méréstechnika eszközök?

Méréstechnikai eszközök a Kovács Autó alkatrészek kínálatában

 

A járműipari méréstechnika műszerek egyik fontos kategóriáját képezik a rétegvastagságmérők. Például a króm, réz, cink, lakk vagy zománcz réteg vastagságának meghatározására szolgál. Egy átfolyásmérő segítségével pedig a dízel motorokban tudjuk megmérni a befecskendező rendszerben az üzemanyag áramlását, ezzel egyszerűen és gyorsan fel tudjuk deríteni az elhasználódásokat, eldugulásokat és minden eltérést a helyes működéstől.  Egy multiméter is jól tud jönni, a váltóárammérés mellett autóvillamosságban is jól használható, számtalan további hasznos funkcióval bír. Egy precízebb vákuummérő óra beszerzése is mindenképpen javasolt, ha nyomást szeretnénk mérni. Egy veszteségmérő pedig a benzines motoroknál felső holtpontban lévő hengerek gyújtógyertya nyílásánál levegővel történő feltöltés alapján a veszteség mérésére szolgál. Ezekkel az eszközökkel rengeteg időt spórolhatunk meg és pontos állapotfelmérést végezhetünk el gépjárművünkön.