AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Hegesztés, forrasztás választása.

A hegesztés és forrasztás során két különálló fém alkatrészt erősítünk össze egy oldhatatlan kötéssel. Hegesztés során kohéziós kötés jön létre az alkatrészek atomjai között, míg a forrasztás során egy forrasztóanyag megolvasztásával kötjük össze a két felületet. 

 

Hegesztéskor a kohéziós kapcsolat úgy jön létre, hogy az alkatrészek anyagát vékony rétegben megolvasztjuk, vagy az alapanyaghoz hasonló kémiai összetételű töltőanyagot olvasztunkk be, és így kapcsoljuk össze. A villamos ívhegesztés a legelterjettebb, mely során a plazmakisülés hőhatását hasznosítja. A modern hegesztőgépek beállítható az elektronsűrűség és a mennyiség, mely a plazma hőmérsékletét meghatározza. Áruházunkban olyan modern gépeket is megtalálhat, melyek védőgázas hegesztést is lehetővé tesznek. A védőgáz kiszorítja az oxigént és nitrogént a hegesztés közvetlen közeléből, ezzel jobb minőségű kötést eredményezve, minimális elhúzódással. Persze nem szabad megfeledkeznünk a hegesztéstechnikai kiegészítők fontosságáról sem, és a megfelelő védőpajzs kiválasztásáról sem. Heggesztés, forrasztás eszközök mellett számos egyéb autós szerszámok, műszerek is rendelhetőek webáruházunkból, böngésszen a teljes kínálatból!

És akkor ott van még a forrasztás, amihez a kevésbé hozzáértők is nekifoghatnak. De mi is szükséges hozzá?

Hegesztő és forrasztó eszközök a Kovács Autó alkatrészek kínálatában

 

Rendelkeznünk kell egy pákával és forraszanyaggal, de ajánlatos beszerezni valamilyen szivacsot is a pákahegy tisztításához. Léteznek még különféle forrasztó kenőcsök is, speciális forrasztásokhoz, de használhatunk folyasztószert és ónszippantót a felület alkatrészlábak tisztításához. Az ónszippantó egy ceruzára emlékeztető kis szerkezet, mely vákuumos elven működve, segítségünkre lehet a nem kívánatos forraszanyag eltávolítására a munkafelületről. Előfordulhat, hogy a felület szennyezett, zsíros és nem fut fel rá a forranyag. Erre kínál megoldást a folyasztószer, aminek a segítségével meg tudjuk tisztítani a forrpontot. 
Egy forrasztópákát és a hozzá tartozó hegyeket egészen olcsón be lehet szerezni, nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Persze léteznek sokkal drágább eszközök is, de amíg nem akarunk napi szinten forrasztani, addig egy olcsóbb megoldás is tökéletesen elegendő lehet.