AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Gumiszerelés alkatrészei választása.

Gumiszerelés alkatrészei címszó alatt a gumiszerelésnél felhasznált olyan alkatrészeket értünk, mint amilyen például a kerékanya, a szelepek, vagy a szelepsapka. A Kovács autószerviz segédanyagok webshop teljes kínálatát ide kattintva érheti el.

A gumiszerelés jelentése

Ma alapvetően a gumiszerelés csak annyi, hogy a meghibásodott, defektet kapott gumiabroncsot lecseréljük a tartalékra. Azaz nem gumit szerelnünk valójában, hanem csak kereket cserélünk. 


Keresse meg az autójavításhoz szükséges gumiszerelés alkatrészeket:


A mostani autósok számára már ez is elég megerőltető feladat. Szóba sem szokott jönni a gumiköpeny esetleges cseréje az út szélén, vagy otthon a garázsban, ami az elkényelmesedett világ mellett arra vezethető vissza, hogy egy ilyen művelet a gumiabroncsok jelenlegi konstrukciója mellett házilag el sem végezhető.

A gumiszerelés művelete

Autó gumiszerelés A gumiszerelés tehát annyit tesz, hogy lecseréljük az autó kerekét a tartalék kerékre. Eközben azonban néhány dologra azért oda kell figyelni és van néhány alkatrész is, amelyeket jó ismerni és még jobb helyesen felhasználni. Mindjárt az első helyen a kerékanyákat kell említeni, amelyeket egyszer ki, aztán újra be kell csavarni, kellő erővel meg kell húzni. Nem ezzel szokott a baj lenni, hanem azzal, hogy a pneumatikus csavarkulccsal a szervizben becsavart anyákat az út szélén nem könnyű meglazítani. Ebben segíthet a csavarkulcsot meghosszabbító szerszám, amire adott esetben lábbal is rá lehet állni, ha másképpen nem megy. Ezután a szelepek vizsgálata és a légnyomás ellenőrzése, majd a szelepsapkák felhelyezése következik. És már végeztünk is, le lehet engedni az autót az emelőről.