AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Fúró, maró, forgácsoló, csiszoló eszközök választása.

Gondolom már sokan bele futottak abba a helyzetbe, hogy a fúrónk csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem vitte az adott anyagot. Egy jól megválasztott fúrószár elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez, persze az sem elhanyagolható tényező, hogy milyen gépet használunk. Maga a fúrás, marás és forgácsolás történhet gépi és kézi úton is, a felhasználási területtől függően. Egy kézi eszközzel nem feltétlenül tudunk akkora erőt kifejteni, ami az adott munkához szükséges lehet. Dolgozhatunk éppen fémmel, fával, műanyaggal, betonnal vagy akár egy konyhai mosogatótálca lemezébe szeretnénk egy nagyobb lyukat fúrni? Ilyenkor jön a kérdés, hogy melyik fúrószárra is van szükségünk... Webáruházunkban a fúró, maró, forgácsoló, csiszoló eszközök mellett más autós szerszámok, műszerek termékválaszték is elérhető, böngésszen közülük!

A fémek fúrásához a HSS gyorsacél fej a legmegfelelőbb választás, ami egy nagy széntartalmú acél ötvözet, amivel a nagy keménységének köszönhetően gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni. Ennek is van több változata, attól függően, hogy mennyire kemény a fém, amivel dolgozni szeretnénk. A legolcsóbb az a fekete színű HSS-R fúró, amivel például réz, alumínium vagy egyéb lágyabb anyagok fúrására kiválóan alkalmas. Műanyag vagy fa fúrásába is bátran bele foghatunk vele. Fontos, hogy a fémek fúrásánál ne feledkezzünk meg a megfelelő hűtésről sem, de semmiképp se használjunk vizet, inkább valami olajat vagy egy arra megfelelő sprayt. Az ezüstös színű HSS-G fúróheggyel már a keményebb acélokkal is bepróbálkozhatunk, a fényes bronz színű HSS-E kobalt fémfúró pedig gyakoratilag bármilyen keményebb anyag fúrására alkalmas, a beton és kő kivételével. Viszont arra vigyázzunk, hogy minél keményebb egy fúrófej, annál könnyebben törik!

Fúró, maró, forgácsoló, csiszoló eszközök a Kovács Autó Alkatrész kínálatában

 

A fák fúrásához használatos fejek a kialakításukban ismerhetőek fel, speciális központosított orrkiképzésük van. A csúcsos fejnek köszönhetően nagyon pontosan tudunk fúrni, és az orrkiképzés miatt könnyebben dolgozhatunk és a furatunk is szebb lesz. Bármilyen faanyaggal dolgozhatunk, keményebb és puhább fával is megbírkózik. Viszont csakis fa fúrásához használhatjuk, fémmel vagy műanyaggal semmiképp se próbálkozzunk!

 

Tégla, beton vagy falazat fúrására egy olyan hegyre van szükségünk, aminek a végére egy vídia vagy más keményfémlapka van ráhegesztve. A hegyet egy sima tokmányos gépbe bele helyezhetjük, és mindenképpen lassú fordulatszámmal dolgozzunk. 

 

Fém vagy mondjuk alumínium lemezek fúrásához lépcsős fúrót használjunk. Gyorsan és pontosan tudunk vele dolgozni, akár nagyobb lyukak fúrására is kiválóan alkalmas. Persze itt se feledkezzünk meg a megfelelő hűtésről, és ugyancsak lassú fordulatszámmal dolgozzunk!