AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Csiszolás és vágástechnika választása.

Minden háztartási barkácsműhely elengedhetetlen eszköze valamilyen csiszolás és vágástechnika eszköz, például csiszolópapír, csiszolóvászon vagy smirgli. A gépjármű ipar, de számos egyéb terület sem lehet meg nélküle. Az anyagok felületének finom megmunkálására a csiszolóeszközök kiválóan alkalmasak rá. Egy csiszolóeszközt leginkább a keménységi fokozata határozza meg. Általában az eltérő keménységű csiszolószemcséket papír vagy vászon felületére, ragasztó segítségével rögzítik. Ezek a szemcsék eltérő keménységgel bírnak. A legkeményebbek a kerámiaszemcsék, utána következik a természetes vagy mesterségesen előállított korund. Utána jön a sorban a karborundom, és a legpuhább pedig a cirkon. A cirkon szemcsék tekinthetőek a legszívósabbnak, jól bírják a nagyobb igénybevételt, és ezt még korund szemcsékkel is kombinálni szokták, ami még nedves közegben is jól használható. Egy kisebb darabbal egy karosszérialakatos akár egy egész személygépkocsit is le tud csiszolni. Hogy milyen csiszolófelületet válasszunk, az mindig az adott megmunkálási felülettől függ. A csiszolás és vágástechnika eszközökön túl számos egyéb autós szerszámok, műszerek is rendelhetőek áruházunkból.

Egy sarokcsiszoló beszerzésével nem csupán a csiszolás és vágástechnika munkálatokat végezhetjük el, hanem egy megfelelő vágókorong segítségével, vágási és darabolási munkálatokat is. Rendkívül sokoldalú szerszámgépről van szó, amit rengeteg feladathoz tudunk használni. Áruházunkban is kapható csiszolás és vágástechnika kiegészítők segítségével sokkal több mindenre jó lehet, mint amire egyáltalán használjuk. Különböző gyártmányú, kialakítású, méretű korongok és tárcsák, illetve csiszolólapok adnak lehetőséget az eltérő anyagok vágásához, csiszolásához és megmunkálásához. A tárcsákat különböző színnel szokták jelölni, hogy könnyen fel lehessen ismerni őket. A piros a fémcsiszolásra, a kék a fémvágásra, a zöld pedig a tégla, csempe vágására alkalmas. A vágókorongoknál fontos megjegyezni, hogy hacsak a gyártó másképp nem írja, nem nem szabad, hogy víz vagy közvetlen vízgőz érje, mert az biztonsági kockázatot jelenthet.

Csiszolás és vágástechnikai eszközök a Kovács Autó Alkatrész kínálatában

Csiszolásnál a leghatékonyabb munkavégzés érdekében a csiszolókorong 30-40°-os ferdeségű megvezetése ajánlott. Ha kisebb szögben akarunk dolgozni, akkor a tárcsánk hamarabb el fog használódni. Vágás közben, a gépet kézben tartva, csak durva felületet tudunk létrehozni, így az eredmény nem is lesz olyan pontos. Ha precízebben akarunk dolgozni, akkor állványba kell fogni a gépet.