AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Autós pumpa választása.

Autós pumpa nem KRESZ-felszerelés, de szinte kötelező tartozék minden autóban, elvégre bármikor szükség lehet rá. Jöhet egy defekt, vagy kiderülhet – például abból, hogy az autónk oldalra húz -, hogy az egyik kerékben már nagyon alacsony a nyomás. Böngésszen a teljes autós szerszámok, műszerek kínálatból!

Autós pumpa az autó kerekének felfújásához!

Meg aztán mindettől függetlenül is ajánlatos rendszeresen ellenőrizni a nyomást a kerekekben, hiszen ha nem jó a nyomás, nehezebb vezetni és a gumiabroncs is tönkremehet. Elvileg persze ingyen megtehetjük ezt az ellenőrzést, utántöltést a benzinkutaknál, de nem mindig van töltőállomás a közelben, no és ma már az is gyakran előfordul, hogy ez a szolgáltatás nem működik a kutaknál.


1 2 > 
1 2 > 

Ezért célszerű magunkkal vinni egy autós pumpát. Az autós pumpa három fajta lehet: kézipumpa, lábpumpa és elektromos, vagyis egy minikompresszor. 

Kézi autós pumpa fárasztó, az autós lábpumpa olcsó megoldás az autó gumiabroncsának pumpálásához.

Láb pumpa autóhozA kézi pumpa a hagyományos autós pumpa, előnye, hogy olcsó és egyszerű, nem igen szokott elromlani. Nagy hátránya viszont, hogy elég fárasztó használni és nincs rajta keréknyomás-mérő. Viszonylag sok helyet is foglal. A lábpumpa nagy előnye a kézi pumpával szemben, hogy sokkal könnyebb használni, gyorsabban végzünk a munkával, és általában van rajta keréknyomás-mérő is. Összecsukva kevesebb helyet is foglal, mint a kézipumpa. Talán az egyetlen fontosabb hátránya, hogy mivel lábbal kell nyomni, koszolódik, ezért be is kell csomagolni, amikor használat után elpakoljuk. A lábpumpa egyébként akár kéthengeres is lehet, amivel még gyorsabban lehet dolgozni, csak persze ilyenkor nagyobb erőt is kell kifejteni.

Autós kompresszor pumpa kényelmes és hatékony, de elektromos áram kell hozzá.

A kerékfújó kompresszor, vagy elektromos minikompresszor a legkényelmesebb megoldás, mivel 12 voltos, a szivargyújtóról működtethető. Ha jó minőségű minikompresszort veszünk, hosszú távra megszabadulunk a pumpálás fáradalmától, és nem csak az autókerekek, hanem a gumimatracok és gumicsónakok esetében is. Szinte minden esetben van hozzá nyomásmérő is. Egyedüli hátránya, hogy a kábel és a tömlő miatt nehezebb pakolni. Kell hozzá áramforrás is, de az autónál ez nem lehet gond. Azt, hogy mekkora az előírt keréknyomás, általában megtaláljuk kiírva az autón, többnyire az ajtóoszlopokra ragasztva, vagy a tankolónyílás fedelének belső oldalára, de ha mégsem, a kezelési könyvben biztosan ott lesznek a gyártó által ajánlott értékek.