AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Gumiápoló választása.

Gumiápoló tisztítja és fenntartja gumi autóalkatrészek rugalmasságát, meghosszabbítja élettartamukat és felfrissíti a gumi színeit. Szintén könnyedén tisztítja a gumiabroncsokat és a szőnyegeket.

Gumiápoló az autó gumiabroncsainak, autóüvegek gumi tömítéseinek karbantartásához!

A gumiápoló anyagok azért fontosak, mert a gépkocsikban jellemzően sok gumialkatrész van, amelyek közül nem egy komoly mechanikai terhelésnek és vegyi- vagy hőhatásnak van kitéve, miközben hibátlan működésük és megfelelő élettartamuk nagyon fontos a gépjármű lényeges alkatrészei, rendszerei működése szempontjából.


Keresse meg autójához megfelelő gumiápoló terméket!

1 2 3 > 
1 2 3 > 

Általános felhasználása a gumiabroncsok ápolásán túl még a meleg nyári időszak előtt ajánlott a szélvédő és külső gumitömítések kezelésére, hogy ne töredezzen meg a felületük, ne öregedjenek el idő előtt. Autógumi csere után pedig ajánlott lekezelni a lecserélt garnitúrát, mielőtt letesszük pihenni őket. Tekintse meg további autóápolási termékeinket is!

Gumiápoló glicerin

Az autógumi ápolásaAz egyik legrégebben használt gumiápoló a gumiápoló glicerin. Ez a természetes anyag már nagyon régen, és nem csak az autók gumialkatrészeinél használt gumiápoló. Ugyanezt mondhatjuk el a gumiápoló hab, a gumiápoló szilikon, vagy a gumiápoló stift esetében is. A gumiápoló glicerin és a többi gumiápoló is azzal fejti ki védő hatását, hogy a gumi felületére hordva megakadályozza, hogy a gumi vegyi reakcióra lépjen a reá kerülő szennyező anyagokkal, ezzel a szerkezete károsodjon, rugalmassága, szigetelő képessége csökkenjen, és ne tudja ellátni feladatát, ami a leggyakrabban a rugalmas szigetelés, a víz vagy más anyagok be- vagy kijutásának megakadályozása, nagy nyomású folyadékok, vagy levegő továbbítása.

Gumiápolás és gumiápoló árak

A leírtakból következik, hogy a gumiápolás lényege: a gumira gumiápoló glicerin, gumiápoló hab, vagy gumiápoló szilikon kerül, ami elzárja az idegen és káros anyagok behatolásának útját a gumiba, gyakran taszítja ezeket az anyagokat. Ennek a logikának megfelelően működik valamennyi gumiápoló folyadék. Így aztán a gumiápolás első fázisa minden esetben az ápolandó, védendő gumi megtisztítása a már rárakódott szennyező anyagoktól. Csak ez után kerülhet a gumi felületére bármilyen gumiápoló folyadék. A gumiápoló ár nagy mértékben függ attól, hogy milyen a gumiápoló, amit használni akarunk. A legegyszerűbb gumiápoló folyadék beszerzése előtt is utána kell nézni, hogy az adott gumialkatrész milyen igénybevételnek van kitéve, és mi ellen kell elsősorban védeni. Ennek ismeretében kell megválasztani a felhasználandó gumiápoló fajták közül a legalkalmasabbat.