AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Akkumulátorok - Motorkerékpár választása.

Motorkerékpár akkumulátor feszültsége 12V vagy 6V attól függően, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk. Általában a négyütemű motorkerékpárban 12V-os akku használatos. Webáruházunkban egyéb akkumulátorok vásárlása is lehetséges.

A motorkerékpár akkumulátor általában

A motorkerékpárok működéséhez ugyanúgy szükség van áramforrásra, mint az autókéhoz. Ez az energiaforrás a motorkerékpár akkumulátor. Ez az alkatrész ugyanúgy elektromosság transzformálható kémiai energiát tárol, mint a kocsik áramforrása. A motor akku azonban a jármű jellegzetességeiből adódóan kisebb, mint a gépkocsiké.


Keresse meg motorkerékpárjához megfelelő motorkerékpár akkut:


Az ilyen motor akkumulátor teljesítményben is kevesebbet tud, mint a nagyobb autó akkumulátorok. Gyakran felmerülő kérdés a kétkerekűek gazdái körében: vajon a motor akkumulátor tölt? Ennek a megválaszolását azonban jobb, ha megfelelő mérő műszerekkel rendelkező szakértőre bízzák a motorosok, mint ha maguk kezdenek el méricskélni.

 

A kisebb motorok esetében is érdemes odafigyelni az áramforrásra, mivel a robogó akkumulátor s a rá kapcsolt jelző, világító berendezések működése a biztonságos közúti közlekedéshez éppen olyan fontos, mint egy nagyobb túra motor esetében. Így a robogókba is érdemes megfelelő motorkerékpár akkumulátor választása, jó szolgálatot tehet mondjuk egy strapabíró, minőségi Poweroad motor akku. Motorkerékpár akkumulátor webáruházunkban 12V és 6V kialakítású termékek közül válogathat! Webáruházunkban motorkerékpár olajokat is árulunk kedvező áron.

JP Moto motorkerékpár akkumulátorok

Robogó, quad, motorkerékpár akkumulátor típusok

Többféleképp is kategorizálhatjuk a motorakkukat, indítóakkumulátorok esetében például két alapvető típus különböztetünk meg. A hagyományosnak mondható nyitott cellás, valamint a sokak által csak zselés akkuként ismert zárt cellás változatokat. Ahhoz, hogy a motorkerékpárjához illő, tökéletes akksit megtalálja, érdemes kikérnie szerelő, szakértő véleményét is.

 

Az ólom-savas akkumulátorokat például szinte minden motorosnak szoktuk javasolni, ugyanis nagyon jó tulajdonságokkal bírnak. A gondozásmentes motorkerékpár akkumulátor egyik legfőbb ismérve, hogy nem merül le olyan gyorsan, jobban bírja a rezgéseket, rázkódást – crossmotorosoknak tehát különösen jó szolgálatot tehet. A sok előnyből következtethetően többe is kerül, ráadásul nem minden töltővel tölthető. Intelligens töltőre van szükség hozzá, ami az akkufeszültség szerint variálja a töltőáramot magától. A zárt cellás motorakkumulátorokra jobban oda kell figyelni, ugyanis jellemzően hamarabb szulfátosodnak.
 
Az ún. felitatott, AGM motorkerékpár akkumulátor nem tartalmaz folyékony elektrolitot. Ehelyett üvegszálas szeparátorban itatja fel a gyártó az elektrolitot a lemezek közt. Az AGM akksik teljesen zártak és karbantartásmentesek. Bármilyen helyzetben beszerelhetjük őket, még a motor felborulása esetén sem kell attól félnünk, hogy kifolyik belőlük a sav.

Mire figyeljünk a téli tárolásnál?

Sok motoros télen pihentetni szokta járművét, nekik ajánlott mindig kiszerelni a motorból az akksit a téli álom előtt, és fagymentes helységben tárolni. Javasoljuk, hogy a nagy hidegekben legalább kétszer vagy háromszor töltse fel az alkatrészt, elkerülve ezzel a szulfátosodást. A folyamat kizárólag lemerült akkumulátorok esetében indulhat be, s ha huzamosabb ideig kezeletlenül marad a probléma, akkor végleg tönkre teheti az alkatrészt.