AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormánykar választása.


A kormánykar a kormányzás rendszerének egyik nagyon fontos alkatrésze. A kormánykar is, mint minden más alkatrész elromolhat és elhasználódhat, ilyenkor pedig azonnal szervizbe kell vinni a járművet, hiszen a kormányzás az, ami az úton tartja az autót, és ha meghibásodik, akkor könnyen elveszítheti az irányítást az autó felett. Kormánykart minden alkatrész webáruházban és üzletben is kapni lehet többféle gyártótól.

A kormánykar szerepe

A kormánykar az az összetevő, amely lehetővé teszi a sofőrnek, hogy abba az irányba forgassa a kormánykereket amelyikbe csak szeretné. Ez az egység a kormánymű kereszt tengelyébe van beágyazva, így biztosítja a könnyű forgó mozgást amikor az oldalirányú mozgásra kerül a sor. Ha úgy érzékeli, hogy a kormánymű hanyagul működik, akkor érdemes lehet befektetni egy új kormánykarba, hiszen ez a hanyag működés azt jelenti, hogy az alkatrész bizony meghibásodott. A leggyakoribb tünete annak, hogy a kormánymű meghibásodott az az, hogy folyamatosan 2 hüvelyknyi távolságba elmozdul jobbra és balra is, még akkor is, ha ön nem csinál semmit. 


Keresse meg az autójához megfelelő kormánykart:


A kormánykar meghibásodásai és cseréje

A kormánykar meghibásodásának egyik másik egyértelmű jele lehet az, ha az autó első része jobbra és balra mozog valahányszor az autó átfut egy kátyún, vagy kiemelkedésen az úton. Míg a kormánykar és alkatrészei nagyon aprónak tűnhetnek, annál fontosabbak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a jármű biztonságosan haladjon. Ha ezeket a meghibásodásokat észleli, akkor javasolt azonnal egy szervizhez fordulni, mert a kormányzás az, ami biztosítja a biztonságos vezetést, ezért nem érdemes halogatni a dolgot. A piacon már több prémium minőségű kormánykart is lehet kapni jó áron az alkatrész webáruházakban, autós boltokban  valamint autószervizekben is.