AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A Xenon fényszórók történelme

A fényszórók elengedhetetlen részei minden autónak, hiszen ezek által tudunk helyesen és biztonságosan közlekedni az utakon, tehát nagyon fontos, hogy a fényszórók mindig tisztán legyenek tartva, illetve hogy mindig helyesen működjenek. A fényszóró típusok között kiemelkednek a Xenon fényszórók, amelyek szinte a legnépszerűbb fényszórókként vannak számon tartva a halogén, illetve a LED fények mellett. Az alábbiakban bővebben olvashat ezekről a fényszórókról.

 

A Xenon fényszórók a második legnépszerűbbek mind közül

 

Több mint valószínű, hogy már ön is látott Xenon fényszórót. A Xenon fényszórók tipikusan azok, amelyek olyan fényesen ragyognak, hogy egy egész utcát tudna világítani a fényük. A Xenon fényszóró nem a legújabb találmány, de a legújabb technológiáknak köszönhetően csökkent az előállításuk költsége. Annak ellenére, hogy egyre elterjedtebbek és fényesebbek is mint más társaik, mégis még mindig csak a második helyet foglalják el a legjobb fényszórók listáján, méghozzá a halogén lámpák mögött. A Xenon egy nemesgáz ami azt jelenti, hogy egyike annak a hat gáznak, ami normál körülmények között színtelen és csak alacsony szintű kémiai reakciója van.

Az autó fényszórója

Összehasonlítás a halogén, illetve a LED fényekkel

 

Ha a LED vagy halogén fényekkel hasonlítjuk össze a Xenon fényeket, akkor a Xenon fények egy egyensúlyt biztosítanak a fényképzés, illetve a hőtermelés között, ami erőteljesebb megvilágítást eredményez, tehát a látási viszonyok is javulhatnak ezáltal. A Xenon fényszóróknak ezen kívül hosszabb az élettartamuk is, míg a halogén lámpák például mindössze 450-1000 órát bírnak. A Xenon lámpák előnyei mellett viszont természetesen hátrányai is vannak, például az, hogy nagyon drágák. A Xenon lámpák nagyon sokat fejlődtek azóta, hogy létrejöttek és fejlődésük nem lassul le még akkor sem, ha versenyezniük kell a Led, illetve a halogén lámpákkal. Teljesen mindegy tehát, hogy az ön autójába Xenon, halogén vagy LED fényszórókat szerel, a minőség mindenképpen magas lesz, viszont hosszútávon jobban jár majd a Xenon fényszórókkal, hiszen azok sokkal hosszabb élettartamúak, tehát a szervizelési időintervallum egyre szélesebb lesz ha ilyen fényszórókat használ. Ha Xenon fényszórókra vágyik, akkor akár az online vásárláson is elgondolkodhat, hiszen már az interneten is be lehet szerezni ezeket az alkatrészeket is.