AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Wynn's

Wynn's a neve az amerikai csodaolajnak, amely a múlt század ötvenes évei óta az egyik rekordot a másik után dönti, mert szinte hihetetlen kis mennyisége elképesztően hosszú ideig képes tökéletes kenést biztosítani az autó-, de a repülőgép motorokban is.

Wynn's olajat és adalék anyagokat használt a NASA is

Chestien Wynn, a 70 éves nyugdíjas ügyvéd dolgozta ki a "Wynns Friction Proofing" olaj receptjét. A lényeg, hogy ez a kenőanyag olyan változásokat idéz elő az egymással érintkező fémek felületén, ami nagy mértékben csökkenti azok súrlódását. 1947-ben, a háborút követően a gyártást már Wynn fia indította be újra San Gabreelben, Kaliforniában. Az olaj használatával gyorsasági világcsúcsok sorozatát állították fel versenyautók, de repülőgépek motorjai is extrém hosszú ideig működtek az olaj használata után, minden kenés nélkül is. 1958-ban a cég Belgiumban vetette meg a lábát az öreg kontinensen. 1972-ben az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA használta ki a Wynn's olajok különleges tulajdonságait, hogy az rendkívül meleg- és hideg környezetben is megóvhassák a holdra küldött műszereket és berendezéseket. 2005 óta a Wynn's az amerikai Illinois Tool Works Performance Polymers Division részlegéhez tartozik.

A Wynn's ma is a kutatásra és a fejlesztésre fókuszál

A belgiumi Wynn's ma 65 országban 90 nagykereskedelmi vállalattal áll kapcsolatban Európa szerte és a Közel-Keleten, valamint Afrikában. Saját kutatás-fejlesztési és oktatási bázisán a legkiválóbb szakemberek bevonásával szünet nélkül folyik a munka, amelynek célja mind újabb és újabb, egyre nagyobb hatásfokú kenő- és tömítőanyagok kifejlesztése, amelyek nem csak a normál üzemmódban védik az autók és a repülők motorjait a tökéletes kenéssel, de ugyanerre képesek különleges körülmények között is. A Wynn's termékei a többi hozzájuk hasonló olajaknál tartósságban és kenési hatékonyságban 10-40 százalékkal jobb teljesítményt mutatnak fel.

 

Wynns adalék kereső webáruház:


Wynn's katalógus: