AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Wynn's

Wynn's adalékok választékunkban

 

Wynn's a neve az amerikai csodaolajnak, amely a múlt század ötvenes évei óta az egyik rekordot a másik után dönti, mert szinte hihetetlen kis mennyisége elképesztően hosszú ideig képes tökéletes kenést biztosítani az autó-, de a repülőgép motorokban is.

Wynn's olajat és adalék anyagokat használt a NASA is

Wynn's adalék választékChestien Wynn, a 70 éves nyugdíjas ügyvéd dolgozta ki a "Wynns Friction Proofing" olaj receptjét. A lényeg, hogy ez a kenőanyag olyan változásokat idéz elő az egymással érintkező fémek felületén, ami nagy mértékben csökkenti azok súrlódását. 1947-ben, a háborút követően a gyártást már Wynn fia indította be újra San Gabreel-ben, Kaliforniában. Az olaj használatával gyorsasági világcsúcsok sorozatát állították fel versenyautók, de repülőgépek motorjai is extrém hosszú ideig működtek az olaj használata után, minden kenés nélkül is. 1958-ban a cég Belgiumban vetette meg a lábát az öreg kontinensen. 1972-ben az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA használta ki a Wynn's olajok különleges tulajdonságait, hogy a rendkívül meleg- és hideg környezetben is megóvhassák a holdra küldött műszereket és berendezéseket. 2005 óta a Wynn's az amerikai Illinois Tool Works Performance Polymers Division részlegéhez tartozik.

A Wynn's ma is a kutatásra és a fejlesztésre fókuszál

A belgiumi Wynn's ma 65 országban 90 nagykereskedelmi vállalattal áll kapcsolatban Európa szerte és a Közel-Keleten, valamint Afrikában. Saját kutatás-fejlesztési és oktatási bázisán a legkiválóbb szakemberek bevonásával szünet nélkül folyik a munka, amelynek célja mind újabb és újabb, egyre nagyobb hatásfokú kenő- és tömítőanyagok kifejlesztése, amelyek nem csak a normál üzemmódban védik az autók és a repülők motorjait a tökéletes kenéssel, de ugyanerre képesek különleges körülmények között is. A Wynn's termékei a többi hozzájuk hasonló olajaknál tartósságban és kenési hatékonyságban 10-40 százalékkal jobb teljesítményt mutatnak fel.

 

Wynns adalék kereső webáruház:

Irány a bolt


Wynn's katalógus: 

Wynn's katalógus webáruház