AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vredestein

Vredestein gumi kereső

 

A cég napjainkban több, mint 1700 embert foglalkoztat, és 18 országban fenntartott 14 értékesítési szervezete kiváló jelenlétet biztosít számára Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában.

 

Az Apollo Vredestein B.V. az indiai Apollo Tyres Ltd. része

 

Az Apollo Tyres multinacionális vállalat több országban, például Indiában, Dél-Afrikában és Hollandiában rendelkezik irodákkal és termelőegységekkel. Az indiai főváros vonzáskörzetében fekvő gurgaoni székhelyű Apollo Tyres Ltd fiatal és dinamikus vállalat, amely büszke egyediségére. Az Apollo Vredestein BV központja a hollandiai Enschedében található. Kiterjedt, Európát és Észak-Amerikát átszövő hálózatában Apollo és Vredestein márkanéven kiváló minőségű gumiabroncsok tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Vredestein több mint 100 éves prémiumkategóriás márkanév az autóiparban. Termékeik között megtalálhatók az autóabroncsok, mezőgazdasági és ipari célú gumiabroncsok, valamint a kerékpárabroncsok is. Gépkocsiabroncsaik jelentős része a Giugiaro olasz tervezőiroda tervezésében készül. Árbevételük tetemes része Hollandián kívül képződik. Termékeik egy részét felügyeletünk alatt indiai és thaiföldi partnervállalatok készítik. Ennek köszönhetően közel-keleti országokban is megvetették a lábukat. 1800 alkalmazottjuk minőségi és gyors csapatmunkája teszi lehetővé, hogy kellő gyorsasággal reagáljanak a piaci igényekre. Eredményorientált hozzáállásuk adja az Apollo Vredestein igazi erejét.

 

Vredestein gumi kereső webáruház

 

Keresse meg az autójához megfelelő Vredestein gumiabroncsokat:

Irány a bolt

 

A márkanevet a régi időkben csak a személygépkocsik, mezőgazdasági, ipari és kétkerekű járművek gumiabroncsainál használták.

1908. november 6-án Emile Louis Constant Schiff lett a tulajdonosa a delfti Nederlandse Guttapercha Maatschappij vállalatnak, az Apollo Vredestein elődjének. 1909-ben a vállalat Loosduinenbe költözött, és új neve NV Rubberfabriek Vredestein lett. Ebben az időben a vállalat mindenféle gumiterméket, például cipősarkat, teniszlabdát, padlóburkolatot, csizmát és teremfocilabdát gyártott. 1934. szeptember 13-án a loosduineni gyár nagy része leégett. Azonnal megkezdődött az újjáépítés, és még ugyanebben az évben megnyitották Doetinchemben a kerékpárgumigyárat is. 1946-ban Enschedében megalapították az NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein vállalatot, az amerikai B.F. Goodrich éppen csak 20% fölötti tulajdonrészével. Egy évvel később Schiff úr letette az enschedei gyár alapkövét. A vállalat növekedése 1962-ben felgyorsult, amikor egyesült a raalte-i N.V. Rubberfabrieken Hevea vállalattal. 1971-ben a vállalat tulajdonjoga teljesen a B.F. Goodrich kezébe került, és a Vredestein termékeit rövidesen 125 különböző országban kezdték értékesíteni. Ezekben az években az olajválság hatására számos vállalati fúzió történt a gumiabroncsgyártásban. 1976-ban a holland állam átvette a vállalat részvényeinek 49%-át, két százalékot pedig a Stichting tot Voortzetting van Vredestein (Alapítvány a Vredestein továbbműködtetéséért) szerzett meg. Bár a fennmaradó 49% eredetileg a B.F. Goodrich tulajdonában maradt, később az alapítvány jelképes összegért ezt is átvette.


 

Az 1990-es évek elején három holland befektető megvásárolta a vállalatot az államtól.

Egy 1995-ben készült stratégiai tervben részletesen kidolgozták, hol kell tartania tíz év múlva a Vredesteinnek a termékfejlesztés, arculat, árképzés és értékesítés terén. E fejleményeket követően az 1990-es évek végén egyedi együttműködést alakítottak ki Giorgetto Giugiaro olasz tervezővel. Giugiaro – akit a világ autós újságírói 1999-ben az évszázad gépkocsitervezőjének választottak – többek között a Volkswagen Golf I, BMW M1, Maserati 3200 GT és az Alfa Romeo Brera tervezéséről ismert. A cég számára ez az együttműködés a márkakezelés teljesen új lépését jelentette, hiszen kiváló minőségű gumiabroncsait immár egy olasz mestertervező aláírása fémjelezte.

 

Vredestein gumiabroncsok

 

2009-ben az indiai Apollo Tyres Ltd. megvásárolta a Vredesteint, és a vállalat neve Apollo Vredestein BV lett.

A gyártás túlnyomó része továbbra is Enschedében folyik, és az utóbbi évek nagy befektetéseivel tovább növelték a gyártókapacitást Hollandiában. Enschedében évente több mint hatmillió nyári, téli és négyévszakos gumiabroncs készül, és az indiai gyártás mellett itt is jelentős mennyiségű minőségi mezőgazdasági gumiabroncsot állítanak elő. A kétkerekű járművekhez és az ipari alkalmazásokhoz Kelet-Ázsia szakosodott vállalatai gyártják az abroncsokat. Emellett, annak köszönhetően, hogy az Apollo Tyres Ltd. felvásárolta, tovább javult a Vredestein helyzete az ázsiai és közel-keleti piacokon.