AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vajon a Dash kamerák megérik a befektetést?

A YouTube-ot egy ideje már felrobbantják a különböző műszerfal-megfigyelő kamerás, avagy más néven Dash kamerás felvételek, amiket többnyire orosz autósok vesznek fel. Olyan népszerűek a Dash kamerák Oroszországban, hogy 3 autóvezetőből minimum 1 rendelkezik már egy ilyen kamerával. Az egyik legőrültebb videó, ami napvilágot látott az egy frontális ütközés volt egy motorbicikli és egy kisteherautó között, amit sikerült teljes egészében rögzíteni a kamera segítségével.

 

A Dash kamerák már régóta a piacon vannak

 

Az említett videó majdhogynem megjátszottnak tűnt, hiszen három különböző szögből veszik fel ugyanazt a jelenetet különböző sofőrök, akik éppen a helyszínen vezettek, viszont mégsem volt hamis a baleset, egyszerűen ilyen profik ezek a kamerák. Ezek a kamerák már hosszú idők óta a piacon vannak, viszont Oroszországban csak most lettek igazán felkapottak, hiszen egyre gyakoribbak ott a biztosítási csalások, a kamerák pedig lehetővé teszik, hogy minden rögzítve legyen, úgy, ahogyan az valóban megtörtént. A bíróságok Oroszországban nem fizetik ki az embereket egyértelmű bizonyítékok nélkül, tehát a Dash kamera jól jön ilyenkor, hiszen tiszta és éles képet mutat arról, hogy a baleset kinek a hibájából következett be. Az, hogy megéri-e beszerezni egy Dash kamerát csak azért kétséges, mert az ember élete során nem túl sok baleset közelében hajt el, maximum egyet-kettőt lát, ezért van aki megkérdőjelezi e kamerák értelmét.

Az autóban található dash kamera

Az autóbalesetek aránya a zsúfolt országokban

 

Csak képzelje el hány órányi felesleges felvétel készül arról, ahogy ön az utakon közlekedik. Érdemes tehát Dash kamerát csak abban az esetben beszerezni, ha ön egy zsúfoltabb országban él, ahol napi szinten történnek autóbalesetek. Az oroszországi közlekedés például sokkal veszélyesebb és keményebb, mint például az Egyesült Államokban, és a becsült elhalálozási arány, ami az autóbaleseteket illeti Oroszországban 25/100.000 ember egy évben, míg az Egyesült Államokban 13,5 ember hal meg autóbalesetben 100.000-ből egy év alatt. Az esélye tehát annak, hogy ön akciófilm szintű felvételeket szerezzen egy balesetről nagyon kicsi, még akkor is, ha találni már ilyeneket is a Youtube-on. Ehelyett inkább azt rögzítse, hogy milyen haragos a dugóban, általában ezek szórakoztatóbbak. A Dash kamerák tehát hasznosak lehetnek egy baleset esetén, de mivel ezeknek kicsi az esélye, lehet, hogy nem teljesen éri meg a befektetést.