AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Újra gyártják az 1967-es Shelby Mustangot

A négykerekűek „vad csikója” minden autórajongónak megemeli a pulzusszámát. Kevés amerikai járgány áll olyan közel az európai ízlésvilághoz, mint a Mustang. A Revology már egy ideje gyártja a márka meghatározó darabjait, tavaly már lehetett tudni, hogy újabb dobással készülnek, az idei SEMA Show-n le is leplezték.

 

Engedélyek egyenesen a Shelbytől

 

Nem egyszerű folyamat egy régi autó újrakészítését engedélyeztetni. Jelen esetben egyenesen a Shelbyt kellett megkérni, hogy gyárthassák a komplett 1967-es Shelby Mustang GT500-at. A legtöbb klasszikus amerikai modellhez már viszonylag régóta készítenek kisebb cégek akár komplett karosszériát is. Ilyen az eredeti Ford Mustang és például a hotrod építők kedvence, az 1932-es Ford kupé is, ám hivatalosan csak pár éve gyárthatnak teljes egészében. A legnagyobb cég, amely engedélyt kapott, a Revology.

Egy újra gyártósorra került mustang

A vékony fa kormányról sem feledkeztek el

 

Modern, hét colos infotainment-rendszerrel készül a beltér, azaz autó azon szoftver- és hardvergyűjteményével, ami működteti a képi- és hangrendszereket. A kormány és a részletek viszont mind olyanok, mint régen. Váltója hat fokozatú kézi, vagy automata is lehet. Az acél karosszériát újra gyártják, néhány modern kiegészítőt is kap, a motorháztető például üvegszálas műanyagból készül. A friss technikai divatnak hódolva LED-esek az első és hátsó fényszórók is, továbbá van egy hét colos Android Auto és Apple Carplay és bluetooth szolgáltatásokat nyújtó multimédiás fejegység is. A géptető alatt egy ötliteres kompresszoros V8-as motor dolgozik, 600 lóerőt küld hatfokozatú kézi, vagy automata váltón és egy részlegesen önzáró differenciálművön keresztül a hátsó kerekekhez. Látva az összképet, nem kell nagy bátorság ahhoz, hogy kijelentsük: a Revology egy műremeket hozott össze, ami a modern lámpákon kívül megszólalásig hasonlít az eredeti GT500-asra, csak éppen minden eleme vadonatúj.