AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Új modellt kezdett el gyártani Győrben az Audi

Sikeres évet zárt tavaly a győri Audi Hungaria Zrt., 2018-ban pedig több újítással készül: a motorok palettája az elektromos meghajtásokkal bővül, emellett elkezdődött a Q3 modell sorozatgyártása.

 

105 ezer autó, 12 ezer munkatárs

 

Az Audi Hungaria Zrt. jó eredményekkel zárta a legutóbbi üzleti évet: a vállalat 1 millió 965 ezer 165 motort gyártott, ami 1,9 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A járműgyártásban 105 ezer 491 autó hagyta el a győri csarnokot, a prémiumgyártó 7,214 milliárd euró árbevételt ért el. Az elmúlt év végén 12 ezer 307 munkatársat foglalkoztatott a cég, amely bizakodva tekint a jövőbe. Az Audi Hungaria hazánk egyik legmeghatározóbb és legnagyobb árbevételű vállalata, a legnagyobb beruházók egyike. Az ország egyik legvonzóbb munkáltatójaként nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak szakmai és szakmán túli képzésére, valamint a jövő generáció oktatására.

A Győrben gyártott új audi Q3

Jön az Audi Q3

 

A kihívásokkal teli gazdasági keretfeltételek ellenére az Audi Hungaria elmúlt üzleti évét stabil eredményekkel zárta, és a motorgyártásban ismét túlszárnyalta az előző évi gyártási volument. A vállalat további lépéseket tett az okosgyár irányába: a négyhengeres Otto-motorok gyártósorán a meglévő ember-robot együttműködésben további robotkollégákat helyeztek üzembe. A járműgyártás területén 105 ezer 491 autó készült: a közel 4500 munkatárs az Audi TT Coupé, a TT Roadster, az A3 Limousine és az A3 Cabriolet modellekkel foglalkozott. 2017-ben kezdődött az Audi RS 3 Limousine sorozatgyártása, amely az Audi első RS kompakt limuzinja. 2018-ban a motorgyártás palettája az elektromos meghajtásokkal bővül – gőzerővel folynak a sorozatgyártás előkészületei. A járműgyártás palettája egy modellel gazdagodik: a győri telephelyen idén megkezdődött az Audi Q3 sorozatgyártása. A SUV gyártásához egy új karosszériagyárat építettek fel.