AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Új márka és rekord a VW-nél

Úgy tűnik, hosszú távon sem ingatta meg a Volkswagent a 2015-ben kirobbant emissziós botrány, minden eddiginél több autót adtak el tavaly, és új márkákat dobnak a piacra. 

 

Vadiúj márka

 

Megkezdődött a sorozatgyártás előtti fázis a nyolcadik generációs Volkswagen Golf kapcsán, hamarosan már a közutakon is lehet majd találkozni a kompakt autó álcázott prototípusaival – közölte a cég. A vállalat 1,8 milliárd eurót költ az új jármű fejlesztésére és gyártás-előkészítésére. Megjegyezték, a fő gyártóbázis Wolfsburg marad. A legfontosabb változás, hogy az új generációból már nem készül akkumulátoros-elektromos változat, hiszen mire megjelenik, egy másik almárka is elkészül hasonló típusával. Így aztán a vásárlók hálózatról tölthető hibrid hajtást kérhetnek majd.

A volkswagen rekord eladásai

Rekordszámok

 

A céggel kapcsolatos másik hír, hogy a Volkswagen Csoport minden eddiginél több járművet szállított ki a 2017-es pénzügyi évben. A vég közölte, hogy világszerte összesen 10,74 millió ügyfél választott a Volkswagen Csoport kínálatából új járművet magának. Ez a korábbi évvel összehasonlítva 4,3 százalékos bővülést jelent.  A konszern több mint 4,3 millió járművet adott át tulajdonosainak Európában tavaly, ez 3,3 százalékos bővülés 2016-hoz képest. Az észak-amerikai térségben a kiszállítások száma négy százalékkal 2017-ben. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben 2017-ben 4,3 százalékkal 4,5 millióra nőtt a kiszállítások száma, a legjobb számok Kínában születtek.